maandag 30 november 2015

Yvette van Boven /





Wil ons heel wat doen geloven


Bijvoorbeeld dat je deeg kan maken met een menghaak...


Eerste aflevering zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

En dit hier is tevens de laatste aflevering, want ik krijg mentale slingerschijt en psiegise racekak van dat gelul

Wil u die afleveringen nog zien? Kijk dan hier



Een suikerthermometer in de frituur...
Dat er geen doden zijn gevallen toen ze dat restaurant had, dat is een Godswonder...


Ik heb dat boek van die zomerrecepten geleend in de bieb
Niet zelf gehaald natuurlijk, je wil je niet voor eeuwig belachelijk maken

Enorm truttige gerechten allemaal
En van die foto's met van die gezellige Perrier glazen en zo ("van de puces!")


Er  staan twee registers in, alle twee onbruikbaar

Als je fougasse wilt opzoeken moet je weten of ze dat tot een ontbijtgerecht rekent of zo, en het andere staat op ingredienten, dus gewoon "fougasse" kan je niet opzoeken



Frituurthermometer in de melk...


Als je dat boek ergens openslaat en nauwkeurig begint te lezen, dan struikel je over de fouten en de kletskoek

Bohemièn à la George
Bohémien, ja!

En trouwens het gerecht heet Bohémienne, ja!

En dat gaat ze eten met "caillettes (gehaktballen)"
Caillettes zijn geen "gehaktballen" maar crépinettes, ja!



Hoe krijg je het verzonnen, zo'n lettertype...


En dan haalt ze een artisjok leeg en dat is dan een "artisjokhart", de culinaire nul...

Artisjok zie hier

Uithalen zie hier

Maar een artisjokhart zie hier


Jalopeño pepers...

Hop hop / Yvette in galop!



Mayonaise noemt ze dat druipsel...
Die heeft echt een plank voor d'r kop dat ze met d'r culinair figuurzagen op de TV gaat...
De ziekte van Jonah en de Walvis zeg maar...


Er staat een recept in van "Fougasse provençale, een zoet brood"

Dat is nou net géén Fougasse provençale!

En pal eronder staat "Fougasse met spekjes en olijven" en dat is nu juist wél een Fougasse provençale...

Kristus wat een culinair minkukel...



Éclairs
Maar wel vanaf de derde verdieping geglazuurd dan toch...
Kijk hier


"Mijn boeken spreken tegenwoordig een hoop talen en daar ben ik razend trots op.
Vaak sta ik met blozende wangen te glimmen hoor, dat mag u best weten. Zoiets verwacht je niet, dat je boeken dat kunnen. Ik had ze niet zo opgevoed, maar ze konden het uit zichzelf.
Als een trotse moeder zwaai ik ze telkens uit als ze weer op wereldreis gaan, en soms ga ik zelfs een stukje met ze mee, zo leuk!"

Uhh jongens! Volgens mij ligt er ergens een stuk elastiek op de bakplaat of zo...



Die kroketten hebben ze juist weer omhoog gegooid


NRC weblog 23 augustus


Wouter Spaans
Een sponsorvrij evenement [Hoeben]???
Yvette van Boven laat geen gelegenheid voorbij gaan om haar boeken te promoten. In vrijwel elk filmpje van haar zit een verwijzing naar één van haar boeken. Soms zelfs in beeld gebracht. Ook bij de publieke omroep is het hemd blijkbaar nader dan de rok. Bij de commerciëlen doen ze daar niet moeilijk over. Dat weet je. Maar die pretenderen ook niets.
Yvette van Boven sponsort met haar filmpjes vooral zichzelf. En sorry dat ik het zeg, maar het amateurisme druipt er af.


Ronald Hoeben
@ Wouter Spaans

Het boek [van Yvette] is zichtbaar in mijn Foodtube filmpje, niet in de VPRO serie. Ik ben niet van de omroep. Wat hier druipt is azijn, sorry dat ik het zeg.

Niks azijn. Je wordt dood- en doodziek van dat nooit ophoudende gehijg en geblaas over Al mijn kookboeken en Al de vertalingen van mijn kookboeken en Ik schrijf in dit en dat en zus en zo tijdschrift, en De best verkopende kookboeken enzovoorts tot in de eeuwigheid. Kotsmisselijk wordt je ervan...

En het is natuurlijk overduidelijk dat Hoeben in die dikke kont van die "hyperaanstekelijke keukenprinses" staat te blazen...

(Aanstekelijk? Aanstellerig is heel wat beter op zijn plaats...)



Deze gin gebruikt ze
Ga naar de mindere slijter en kom er achter dat goedkoper bocht niet bestaat


Joop Hoekstra
Vrijwel alle koks zijn amateurs, daar mikt zij op. Ze heeft voor de meeste mensen zeer verrassende gerechten en drankjes, die goed bereidbaar zijn, ook als je niet erg bedreven bent. In tegenstelling tot de meeste andere kookprogramma’s, waar de pretenties erg hoog liggen, is dit aangenaam relaxed en gericht op waar het om draait voor de gemiddelde mens achter het fornuis: gezellig, onverwacht, lekker.


Gelul

Het enige wat ze doet is bekende bestaande recepten, door wat ingrediënten te vervangen en er ingewikkeld over te doen, presenteren als iets wat ze zelf heeft bedacht





Volgende aflevering zie hier