woensdag 30 april 2014

Maggi! (2)




Bouillon! najaar 2013


Die vergat ik laatst.
Bouillon! zie hier (alle links hier in een nieuw venster).

Ik loop er even doorheen.

"Ze zeggen niet voor niets dat wandelen het nieuwe golfen is".
Misschien ben ik gewoon onnozel of zo...

"Kloppend Hart is het tijdelijk Future Food House waar eet-ontwerpster Marije Vogelzang en andere designers hun visie geven op voedsel van de toekomst"
Eindelijk!

Artikel over Paul Fagel.
Het (gelukkig) enige wat ik over die Fagels weet is dat de Utrechtse Fagel diepvries Nieuw-Zeelands lam bij de Makro kocht voor 16 gulden/kilo, en ik in dezelfde tijd voor De Minnarij vers Texels bij de Marokkaanse slager op de Leidseweg voor 11,50.
(Als je 100 van die Nieuw-Zeelandse lambs racks zag, dan zag je 100 keer op de centimeter af hetzelfde, bah.)

"Aan de rand van de Aiuno"
Schoolkrantjeslectuur.

"Kefir voor een lang leven"
Aardig!

"All Inclusive"
Daar schrijft Sylvia Witteman jaarlijks een column over rond deze tijd, en dat kan je 100 keer beter lezen. Hoef je je niet door dat oninteressante gezeur heen te kauwen.

"Staart eter"
God wat een gekwaak allemaal...
"Als voorbereiding op een tentoonstelling in Zwitserland ben ik wat onderzoek aan het doen..."
Hijg! Blaas!

"Bloedbroeders"
Twee koks, broers. Waar, dat is niet duidelijk.
Als je je door weer een heleboel gehijg en geblaas over Kain, Abel, Romulus, Remus, Osiris, Rivier van Overvloed, Frères Troisgros, de daar heb je ze weer Fagels hebt heengeworsteld dan is het nog wel aardig.




"Serpentine van gefrituurde tongschar"

"Vladivostok"
Aardig.

"Floortje Dessing's eetavonturen"
Wat 'n gezeur zeg...
Levend gekookte kippen-embryo eet ze niet "omdat ze vegetariër is maar ook omdat ze bang is ziek te worden". "Dus sleept ze zakken muesli en poedermelk de wereld over, om zo van een uitgebalanceerd ontbijt te kunnen genieten".
(Ik weet niet hoe ik er zo op kom maar ik zit nou in ene te denken dat serieuze vegetariërs natuurlijk ook niet pijpen...)

Peter Gast, 't Schulten Hues, Zutphen
"Zou je ook een eethuisje kunnen drijven met drie-gangen menu's van dertien of vijftien euro?" -"Dat zou ik niet echt leuk vinden omdat het te beperkt is".
Hoezo beperkt?? Fantastisch is dat juist, als je wat kan nadenken en wat kan koken!
-"Als het maar binnen je eigen kader past, beetje ElBulli, beetje Noma", het kwaakhoofd...
"Bij Gast eet je bloemen, bleekselderijsap, tomaat met rozenwater..."
Ober, doe mij maar een bord warm eten...

"Doe mij maar twee Beaujolais ijsjes"
Gezeur. "Maar van wijn ijs maken dat hebben ook de Arabieren niet geprobeerd", goh.
En het is Macon, niet Maçon, dat is een metselaar, vrij of onvrij.

"De wandelende walnoot"
Gezeur.
Tellimagrandin zit in bermgroen en in kruidnagel, niet in walnoot. En flavonol zit in uien en in thee. En quinone juglone heet juglone; quinone is wat anders.

"Pulque en hippies in Tepotztlán"
"het sap van de maguey-cactus".
Maguey is agave, ja.
Het sap van de sperzieboon-tomaat...

"Cider pionier"
Aardig.



(Hahahahahahaha! Ik kan niet meer over pijpen lezen of denken zonder dat me dat stukje van Sylvia Witteman te binnen schiet. Als je de naam van je huisdier combineert met je geboorteplaats krijg je een goed porno-alias, heb ik wel eens gelezen. In mijn geval wordt dat Lola Bloemendaal, inderdaad een naam die je waarschijnlijk nog prima kunt uitspreken met een lul in je mond. Ik heb het niet geprobeerd, want ik ben alleen thuis. Hahahahahahaha! Welke Nederlandse columnist...)