zondag 13 april 2014

Witte ui




















Bij mijn slager verkopen ze dubbelgetrokken kippensoep en die had ik gebruikt als toevoeging aan stukjes ui en knoflook die ik gebakken had, daarna heb ik gehalveerde witte uien aan een prikker (tegen het uit elkaar vallen) in die soep laten pocheren. Een nacht lang heb ik ze in die pan laten staan en vuur uitgedaan. Vanmorgen was er niet erg veel vocht over en de ui en kip waren totaal futloos geworden. De boel gezeefd, het vocht bewaard. Ben ik opnieuw klein gesneden prei / bosui / knof gaan bakken in boter/olie, daaraan toegevoegd de gezeefde bouillon en extra water (anders had ik te weinig vocht) en twee blokjes Knorr/kruiden/olijfolie en opnieuw die nog niet gare gehalveerde witte uien aan die prikker in de bouillon laten pocheren. Toen de uien gaar waren heb ik ze uit het vocht gehaald en aan dat vocht grote elleboogjes macaroni toegevoegd. Macaroni gaar? Allesbinder (tegen mijn gewoonte) van Honig erbij. Madera erbij. Macaroni in schaal, de twee halve gepocheerde uien erop, Parmezaan erover geraspt en alles onder de gril gezet. Lekker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Heerlijk, die uien moeten echt heel lang in het vocht blijven. Ze waren nu wel “gaar” maar voor mooi hadden ze nog langer moeten koken. Ik deed macaroni op een rok van die ui en deed daar crème fraiche op… Ik zou er nog gegrild knoflookbrood bij willen eten. Maakte ik er een foto van, wil ik het versturen, heeft het apparaat niet gewerkt.

Dag, Loek