.
Pizza’s
koopt ge bij de supermarkt, of laat ge brengen door b.v. het grootste bezorg-
en afhaal bedrijf ter wereld. Domino’s Pizza. Inmiddels doet de Unesco een
grootschalig onderzoek naar de handel in ‘mama’s' . Mama’s blijken goud waard en
vooral de Italiaanse mama’s worden op het Italiaanse platteland gekidnapped om
in de fabrieken van Albert Heijn, Dr. Oetker etc. etc. pizza’s te maken. Want
zoals de reclame aangeeft: Een echte pizza, ook al bestaan de bestanddelen uit junkfood
en 'echte' synthetische nep-kaas, er moet op z’n minst een Italiaanse mama in
gespuugd hebben, wil de pizza de naam officiële benaming van pizza mogen
dragen…
Helaas kun je hier niet alles vers krijgen, en zult ge moeten werken met tonijn en ansjovis uit blik, hulp in moeten roepen van een blikje polpa di pomodoro, maar voor de rest werk je met eerlijk materiaal. En schaaf alsjeblief zelf de kaas van een korst oude kaas.
en klik op alle afbeeldingen voor vergroting
Polpa, verse tomaten, ansjovis, tonijn in brokken, Turkse worst (geeft een heerlijk smaak, maar plakjes knoflooksalami ook), verse knoflook, gezeefde provençaalse kruiden, kappertjes, zwarte en/of groene olijven, peper en zout
Meng in een deegkom meel, zout, forse scheut olijfolie,
melk met een lepel
En kneed daarna met de hand op een goede ondergrond
Rol uit tot ge een ‘zeemvel’ krijgt
Kwast de bakplaat in
En plaats de zeemlap op de bakplaat; vouw de rand dubbel een sla een stukje om, zodat ge een rand creëert, die moet voorkomen dat het vocht eraf loopt. Tevens creëert ge zo de krokante rand.
om een resultaat als hieronder te bekomen
En dan een ode aan de Italiaanse ‘mama’s . Van Beniamino Gigli..
klik op het kleine driehoekje links onder de afbeelding