.
Ik
neem het weer over van mijn brave Edmond. Nog steeds een beetje chagrijnig
vanwege de pijn in mijn poot. Maar laat ik voorruit kijken.
klik op alle afbeeldingen voor vergroting

De post van Edmond
en de reactie van het ‘Rode Boekje’ (deze zomer gaf Edmond een origineel aan
hem in de 70er jaren uit Peking toegezonden Rode Boekje aan een SP-hoofdbestuurder…
Het zei onze kinderen totaal niets meer. En de ‘Quotes by Mao’ ons eigenlijk
ook niet…) hebben in ieder geval me weer doen verlangen naar het voorjaar en de
zomer. Ik ga zeker 'boerewors' maken, en misschien zelfs biltong.. Dat Rode Boekje
stamt uit de tijd dat Edmond van plan was de wereld te verbeteren. Helaas heeft
hij daar niet veel van klaar gemaakt. En zijn tijd- & soort-genoten al evenmin....
Onlangs kwam ik nog zo’n revolutionair boek
van hem tegen. Het lijkt wel een kookboek. “Klopt”, zei Edmond. “Dat is een
vrije bewerking van het ‘Anarchist Cookbook’. Het is een echt kookboek ! Als ik
het doorblader worden bommen gemaakt met augurken, azijn, suiker en zowat de
helft van wat ge in mijn keukenkastjes aantreft. Volgens een kennis is het bezit van het boek verboden. Edmond schaamde zich in die
tijd een beetje voor mij. Lang haar, een baard, pijp rokend, sluipers en ik een
keurig gekleed Vlaams meisje. Hij introduceerde me dan ook niet als zijn vriendin,
maar zei verontschuldigend: “Ze komt uit
Vlaanderen”. Met andere woorden: ze kan er ook niks aan doen. (to make about 3.5kg of boerie)
- 1kg beef
- 1kg veal or lean pork (lean = mager)
- 1kg mutton
- 500g bacon
- a couple of good pinches of crushed salt
- ground black pepper
- a small handful of coriander seeds, roasted and crushed
- a small pinch of ground cloves (kruidnagels)
- a small pinch of ground nutmeg (muskaatnoot)
- about 1/4 cup red wine vinegar or red wine
- 5-6 cloves of garlic, crushed and minced
- a good pinch of fresh thyme, chopped finely
- a pinch of mustard seeds
- 6 cups of toasted breadcrumbs
- 5 metres of sausage casings (that fit your sausage funnel)
BILTONG
Maarten ! Wat gelijkt die 'biltong' op uw 'pemmican' die ge ons stuurde..!
Voor 'biltong' grijpt ge terug naar dezelfde site, maar nu naar ‘HOW TO MAKE BILTONG’ (link).
Als ge het proces doorleest, ziet ge dat men het gemarineerde vlees droogt met een lampje.
Ik peinsde eerst dat een oven ook zou moeten kunnen, maar
waarschijnlijk vanwege het feit dat het droogproces ‘can take anything from 24
hours to 10 days’, zal een peertje dat werk beter doen…
