dinsdag 1 januari 2013

KATHARSIS

.
Kat-hars-is
Dat is géén nieuw harsproduct om uw kat te ontharen.


Dat vreemde gebruik doet nu algemeen de ronde bij de tweevoeters, omdat oksel- en schaamhaar door de 'modernen' (of zijn het de nieuwe conservatieven ?) als onrein gezien wordt. Vervolgens de mannenrug en borst. Het blijft een vreemd gebruik. Als ge uw 'poes' dagelijks scheert, loopt ge meer kans op kleine huidinfecties, dan wanneer ge u proper wast. Ik ben bang dat het deel uit maakt van een vorm van de-naturisme, waarbij men zich steeds bezwerender uitspreekt over de natuur, maar er nog nooit zo ver van heeft afgestaan. De hypocriete, antropomorfe dierenliefde in de voedselindustrie is er een schoon voorbeeld van.

Wat de juiste betekenis van naturisme betreft. Ik respecteer de blotepoepelopers, maar ben zelf daarvoor te beschaamd. Toch kriebelt het, want steeds meer blijkt dat de echte mooie, rustige en midden in de natuur gelegen campings, naturistencampings zijn. Wij kamperen al meer dan 40 jaar in traditionele tenten in de natuur. Van wild kamperen in Schotland tot de campings van Staatsbosbeheer. Ik moet zeggen dat ge in Holland de mooiste traditionele tenten vindt. Van de Waard tot Erdmann Schmidt (failliet); van Slee Buitensport tot Demmenie. Heel blij met onze nieuwe tee-pee, die ook nog spotgoedkoop bleek. Over enkele weken komt mijn tweede, nieuwe knie er aan. Van hoogwaardig staal en polyethylene. Maar mij liggend in ons lievelingstentje aankleden en op mijn knieën er in kruipen, wordt me te lastig. Nu kan ik tentminste in een lichtgewicht tentje staan !En omdat die verdomde knieën dagelijks in beweging moeten blijven, plannen we na de revalidatie een fietskampeertocht door...... Holland ! Niet vanwege zijn culinaire cultuur, maar vanwege de natuurkampeerterreinen, waar ge naast een schone de Waardtent nog een echte tent op kunt zetten.

fotoshop van de nieuwe tee-pee
 
 
KATHARSIS
Reiniging. Voor uw lichaam en geest. Na het eetfestijn van Kerst en Nieuwjaar. Ik ga zo lang niet wachten, en begin vandaag, en toch gaat dat goed smaken.

Benodigd: 
- paprika
- paar schellen ham
- forel (om te koken in een lichte visbouillon !)
- soepgroente
- klein potje knolselderpuree met stukje knoflookboter
 
De foto’s spreken voor zich. Pure eenvoud...


En tot slot, obligatoire..., cultuur !
Mijn grote en dappere helden van Charlie Hebdo gaan een nieuwe strip,
of 'comic'zoals men in de V.S. zegt, op te markt brengen.
Hoe moet ik daar nu aankomen !?
Zal niet gemakkelijk zijn, en ook 'hier en daar' weer stof doen opwaaien.
Maarten, als liefhebber van strips, zal er ook voor in de markt zijn ?
 
klik op het filmpje voor de 'teaser' !