zondag 20 januari 2013

De Volkskrant

















Maarten, door jouw mededeling betreffende De Volkskrant en zijn “speciale aanbieding” aan nieuwe lezers had ik me ook aangemeld. Hebzucht dreef me daartoe: 20 verboden boeken als geschenk. Ik heb er reeds een aantal van in mijn bezit en ik heb ze allemaal gelezen, dus ik had het niet moeten doen!
Er is een tijd geweest dat ik alles kocht: HP, Vrij Nederland, Groene Amsterdammer, NRC, maar ook: Privé, Story, Weekend, enz. In 1998 ben ik begonnen met internet en heb toen al dat “papier” de deur uit gedaan. Sinds vrijdag krijg ik nu (door jou!!!!!) de Volkskrant weer in huis en het lijkt wel of de tijd  heeft stilgestaan:

Pagina’s met nieuws dat ik inmiddels al via radio en internet tot me heb genomen, en verder stukjes van, of stukjes over Grunberg, Beckand, Dijkshoorn, Brandt Corstius, ’t Hart, Giphart, Witteman, Georgina Verbaan, Ans Markus... Allemaal  lang geleden "best wel ondeugende types": soms als dwarse, leuke stukjes schrijvende moeders, of als schoppers tegen de gevestigde orde, of improviserende grapjesmakers, of als ondeugend soapsterretje en vriendinnetje van Jord, of in lappen gewikkelde 700 keer haar levensverhaal vertellende bijstandsschilderes. Inmiddels zit die hele club dus stevig in het zadel en speelt de bal een beetje rond, althans naar mijn idee. Dijkshoorn was ooit leuk, maar ook hij is overvloedig in de publiciteit en dat geldt ook voor al die anderen. (Lullen ze niet in de krant, dan wel in een boek of als gast in al die praatprogramma’s.)













Andere artikelen in de krant. Vader Vaatstra die een prijs zou krijgen en nu beschuldigd wordt door een asylzoekerscentrumwoordvoerder (mooi woord voor Scrabble) en daardoor weer nieuws is voor luie journalisten. (Duurt nog tot de Elfstedentochtkoorts echt los breekt; dan reizen onze nieuwsjagers weer af naar Friesland om elke willekeurige boerenlul zijn mening te vragen over de hardheid van het ijs).
Sjaak Swart en John de Wolf: twee voetballers die met elkaar praten! Ik wil het niet lezen!
Twee pagina’s over leuke filmpjes met dieren in de hoofdrol!  Internet gooit je ermee dood.
Een flauw stukje van Ionica Smeets over Jamie Oliver en een leuk stukje van Nico Dijkshoorn(!) over Jamie Oliver(!).













Een paar lullige advertenties van relatiezoekers, waarvan één me bijzonder intrigeert: Oude-Roze “act”. symp. werkende 60+ man “n.r”. kijkt uit naar charm.gezonde (HBO/”ac”) vr. 55-60.
Ik zit met de vraag: wat is “act” symp. en wat is “n.r.”? Acterende, actuele? N.r., is dat ”niet reizend”, ”niet  rommelend”, “niet representatief”? Die vrouw die hij zoekt moet dus gezond zijn en charmant en ze moet ”ac” hebben. Ik heb gegoogled en “ac” is “air conditioning”. De man “kijkt er naar uit”! Zou ik ook doen: sta je daar als oud-roze briefschrijver/man uit te kijken naar een gezonde vrouw met airconditioning. Gelukkig dat hij niet ook nog een “spontane” vrouw zoekt, als die zou reageren met die airconditioning onder haar arm terwijl ze wordt geconfronteerd met die “niet representatieve oud-roze” man, die “op de uitkijk staat”, dat kan nooit goed gaan!
(Nou zie ik ineens dat dat “oud-roze” bij de advertentie erboven hoort...)

Verder zag ik een foto van chef Jean Beddington en ik moest ineens aan een geit denken, zijzelf blijkbaar ook: Ze bedacht een geforceerd “kale-neten-recept”: geitenkaas met allerlei bieten.

Bàh, ik zie nou al op tegen die Volkskrant een jaar lang.

Groeten, Loek