vrijdag 18 mei 2012

FEEST VOOR DE KLEINE BEURS

.
Vandaag (tweede Hemelvaartsdag..) en morgen.... En ge moet rap zijn. 1 pond asperges bij de Lidl voor € 1,89.
Reken op een pond de man/vrouw. Wij kochten ze vorige week bij de Lidl nog heel wat duurder. Schil ze goed, want door de koude barsten ze niet uit in een snelle groei met een dun vel. Lekker en vooral in Frankrijk een gewaarde afrodisiacum voor de heren, waarbij de dames er haast een erotisch genoegen in scheppen, voorzichtig het topje er van af te zuigen.
Het onderstaande plaatje legt teven de psychologie van de vrouw bloot.. Waar de maagdekens schroomvallige de asperge in de hand nemen met ‘dedain’ of ‘hesitation’, doet het ervaren vrouwelijk geslacht dat ‘avec rage’.


Amai…, maar dat klopt. Want ik moet dan ook toegeven, dat ik met meer wantrouwen naar een vrouw kijk van boven de veertig, die, goed gekleed en naar de coiffeur geweest, met slangenleren schoentjes aan en met een vleugje Chanel no.5 op, ‘werk’ van mijn man maakt, dan zo’n jong kieken met zo’n navelpiersinkje…

What do I wear in bed? Chanel No. 5, of course !
 
Uiteindjes (ca. 0,5 cm) er afsnijden; schillen, en koken in alleen zout water; serveer er een patatje bij dat ge ‘klassiek’ snijdt; laat een eerlijke schel ham in het kookvocht (mag rauw, gekookt of gerookt zijn) hooguit 10 seconden in het kookvocht wellen, kook ruim van te voren een paar eieren hard (waarvan ge het wit en geel scheidt en apart door een peterseliemolentje fijn maalt (oeufs mimosa); smelt echte boter in een pannetje, maar laat niet bruinen; en zet de bijzondere goede Pinot Blanc van de Alsace (€ 2,99 Colruyt) op wat ijs, en serveer zoals op het plaatje..


Iedereen kan het doen.
Voilà ! Ge eet als een koning.

Ps.
Ongekookte verse asperges bewaren tot de volgende dag ? Uiteindjes afsnijden, de asperges in een theedoek wikkelen; door en door nat maken onder de kraan; even uit laten druppen, en met theedoek en al in een schaal in de koelkast plaatsen.