dinsdag 15 mei 2012

Pfoei, wat een dag...


Groningen, kermis, veel marktkramen niet aanwezig, gedroogde fruiter ook niet, kocht gedroogde appeltjes bij de groene winkel. Hé! Lekker!
Knapperig en mooi zuur-zoet...


Wat een indrukwekkende Marieke-post...

Ja, de H niet uitspreken.
Van de Belgisch Limburgse kaas Herve maakte laatst een van die culi kwakers "Hervé" godsamme, de eikel...
Herve, uitspraak (zonder de H dus) "erf".

Ja, en dat "op een stellage snijden" van een rauwe ham, dat is nog niet zo makkelijk, dat eist enorm veel ervaring. Nog afgezien van hoe en waar je begint...


Die appeltjes, dat was inkopen Groningen. En hierboven, dat was dat ook.
Volledig werk Drs P, 8 CD's en boek, maar ja, € 62,-...
Ach...

Kwam vanmorgen in bed Zimbabwe tegen (in de krant dan dus), en leerde dat dat betekent Huis van Steen.
En dat heeft te maken met Great Zimbabwe, goh! Zie hier (alle links hier in een nieuw venster).
Weer wat geleerd...



Vier CD's voorin, vier achterin.

Zag al dat fantastische nummer aangekondigd, De Liefde.
Een vriendin hoorde dat bij mij, de avond voordat ze naar Indonesië ging.
Hele reis heeft dat De Liefde De Liefde De Liefde door d'r kop gespeeld...

NRC Next, rubriek koken vandaag.
"Recepten die naar vrouwen vernoemd zijn..." Tarte Tatin. Maar dat is helemaal niet (Crêpes Suzette) naar een vrouw vernoemd, dat heet naar de vrouwen die dat ontwikkelden.
Als je de story van de Tarte (des Démoiselles) Tatin niet kent, dan moet je je mond houden over culi zaken, en al helemaal niet in de krant gaan staan blazen (Menno Kwaak).

En die "abuelas en tias" waar gerechten naar genoemd zijn (oma's en tantes), dat heeft niks te maken met "naar vrouwen vernoemen", dat betekent simpel "op de ouderwetse manier bereid". "Zoals vroeger". Kwaakhoofd...


Kocht weer eens een keer een van mijn favoriete kazen, Tilsit.
Zette er al het mes in voordat ik bedacht "Foto!".

Over dat stuk vlees, die naborst van laatst nu.
Dag Maarten. Wij verkopen dat onder de noemer Borstlappen en kost ongeveer 6.50 per kg maar dan wel een mager en een vet stuk vlees. Dat zit er namelijk ook aan en geeft meer smaak; ligt ook klapstuk bij. Zit naast dit stuk spier. Tot later maar weer.
Grt Gezinus






Dank, PJ.
Ik zal het met aandacht lezen, en tzt becommentariëren.

Uhh, Janneke Jatwerk gisteren, dat was natuurljk een beetje flauw.
Al die Next culi's die jatten...

En Volkert binnenkort op vrije voeten? Niet als ie eindelijk eens wordt aangepakt voor die RaRa aanslag met die bom op die plee in dat ministerie. Samen met die Duivenkak.
(Je vraagt je af waarom de recherche geen interesse heeft...)

Doei!