zaterdag 16 januari 2010

Vandaag ("Uhh...")


Tsja.
Vanavond dus die Quorn met kerriesaus, rijst en paprika. Wel met flink trassi!
En voor morgen heb ik soissons in de week gezet, die grote witte bonen die je in Frankrijk maar ook in Griekenland hebt. Met soepgroenten en gegratineerd met kaas wordt dat.

Terugkeer naar Frankrijk? Zie hier (alle links hier in een nieuw venster).

Van die bonen vind ik geen plaatje, van de gothische kerk van Soissons wel.Een vriend, ITCer, mailde me over "hoe lang dingen op internet blijven hangen".
Mijn woestijnjurk hier.

Mooi verhaal. Een ouder iemand hoort dat er in de Nieuwstraat hier, in de tent van de tandtechnieker, een Griekse winkel komt. Maar het was al duidelijk dat in het pand ernaast een Kebab komt. Wat blijkt nu. Pand verwisseld en Grieks met Turks verwisseld. In die technieker komt een advocaat.
Die kebab is welkom want de huidige is ongelofelijk smerig. Maar ja, als je ernaast woont heb je wel tot vier uur 's nachts gebrul...Recept
Vegetarische köfte (Midden Oosten)
Prak goed uitgelekte gekookte linzen en gekookte rijst door elkaar (twee op een).
Werk er wat bloem door als het erg plakkerig is.
Werk er gebrokkelde Çiftlik door (Turkse winkel; soort oude Feta), bahjarat (kruidenmengsel), zout, vers gehakt muntblad of idem koriander.
Vorm er burgers van, haal door losgeklopt ei en dan door grof paneermeel.
Bak in olijfolie."Hoe is het met de cultuur trouwens?" hoor ik u vragen. Ja, Jezus... En dat moet ook nog allemaal voor niks...

Italiaans ducument uit 1962, blijkbaar de inspiratie voor Mondo Cane hier.
(Als YouTube links niet werken in het weekend: probeer refresh of probeer later opnieuw.)Mondo Cane. Cultuur...

Clint Eastwood hier.Satie. Gymnopédie 1 hier.Satie (Picasso)
Uhh, ik vind Klara Kormendi stukken beter met Satie dan die Nederlandse traago, hoe heet die ook weer. Naxos, Kormendi, volledig werk Satie voor heel redelijke prijs. Maar een ding. Ergens hebben ze zich bij Naxos vergist. Je koopt het "Volledig werk" (4 CD's) maar je moet ook de "Selectie" kopen want wat daarop staat, staat niet op het "volledig werk". Goedkoop en de moeite waard!Andere Kormendi CD van Satie, nog steeds Naxos: Symphonie-orkest van Nancy. Mooi ontwerp!

Cultuur, toch?

Ik had het al over dat niet werken van YouTube links in het weekend. Wilde hier wat Milhaud neerzetten maar edoch...

Zocht filmpje over de tokeh, de Indonesische hagedis die de tjietjak eet (kleine hagedis in huis) en die af en toe in de tuin "Tokkèh!" roept. En dan gaan Indonesiërs tellen. Want als ie vijf (meen ik) keer roept dan komt er geluk, maar zes is ongeluk.
Vond niks. Wel de tjitjak / cicak. Een of andere mongool trouwens. Hier.

Dat was het weer voor vandaag.
Lekker slapen en handjes boven de dekens...Tjietjak. Meestal zijn ze bleker, ja zelfs doorzichtig.
Overal zitten ze op muren en plafonds. Trek je een deur dicht, halve binnen halve buiten. Of ze krijgen ruzie aan het plafond en er vallen er twee in de soeppan.