zaterdag 2 januari 2010

Alweer allereerst:


Dank voor de nieuwjaarswensen!

Kookte net de voorbereidende zaken voor dat eten van vanavond. Simpel, pasta, tomatensaus met rode wijn en verse kruiden, gegratineerd met oude Goudse kaas, olijven, kappertjes, pesto. You name it.
Ga zo terug om het af te werken.

Luisterde net Souvenir de Paganini. Wat is dat mooi. Ik ben met Ziggo (zie verderop of morgen) nog niet zover dat ik hier een kopie kan zetten van mijn favoriete uitvoering.
Maar zie hier (alle links hier in een nieuw venster). Kim, 11 jaar oud. Ze speelt perfect voor haar leeftijd, maar wisselend te langzaam en te gehaast. Maar hoe ze nadenkt voor ze begint te spelen...

Deze amateur is niet slecht.

Schmieren hier.

Ashkenazi
hier maar zonder beeld.

Roberto Poli hier. Ik vind het slap.

Goeie amateur hier.
Helder!
Niks perfect, ook de piano niet, maar wel spelen wat er gespeeld moet worden, zonder eigen inbreng. (Hoe heet die floeper ook weer die populair is met Satie in Nederland? Die het zo langzaam speelt? Koop dat niet maar koop Klara Körmendi / Naxos. Opgelet: één CD "Selecties", 4 CD's verzameld werk. Maar die "Selecties" zitten niet in het verzameld werk.)

Niet perfect maar mooi hier.

Like waw man! hier.

Dat heet "niet onverdienstelijk" (hier).

Dit hier vind ik niks, maar ja, die man heeft geen onderkin, dus wat wil je...

Dit hier is ook helemaal niks. Zo zou die Nederlandse Mickey Mouse, hoe heet die ook weer, het spelen.

Tijd voor een plaatje.Paganini

En natuurlijk ookChopin

Recept.
Eindelijk.
Uienstamp, Duitsland
Kook gelijke delen aardappel en ui, met wat tijm, laurier, peper en zout. Maak er puree van.
Proef op zout en peper en werk er fijngesneden selderijblad door.

Bij AH waren haringen in de aanbieding. Kocht een bakje met twee stuks.
Ik moet zeggen: die haringen waren perfect. Werkelijk perfect. Niet te zout, mooi mals, van de graat af vallend, you name it. Great.

AH en Aldi nu naast mekaar op veld buiten het dorp, hele centrum omhoopgegooid.
Aldi: osseworst (uitstekend), smeerkaas (?), Chileense wijn (OK). En aanbiedingen: twee loempia's (had ik al eerder; prima; met ham en kip; nu in de aanbieding voor 70 of 80 cent) en twee stokjes kip-sateh met sateh-saus 30 cent.
AH. Spul wat je niet vindt bij de Aldi. Gedroogd fruit (Euroshopper), extra bittere chocolade, donkerbruin brood. En aanbiedingen, zie haringen boven.

Uhh, wilde wat over Satie schrijven, maar ja, wat ook weer... We worden oud...Satie (Picasso)

Interessant.
Kreeg internet, telefoon en kabel via Ziggo. Kabelaansluiting (30 Eu) hoefde ik niet te betalen want de aansluiting was er al. Toch in rekening gebracht. Vier keer formulier op hun site ingevuld (klantnummer, maar ook adres etc, wat natuurlijk dan overbodig is, maar dient om je te ontmoedigen), vier keer kletsantwoord gehad. Ben naar hier gegaan, klacht opgelost.