zondag 17 januari 2010

Gisteren en nog wat


Vergat foto's te maken van eten gisteren. Nou ja, maakte er twee.



Quorn bakken. Had nu stengels zeg maar (hier in blokjes geknipt), vroeger altijd blokjes. Is anders. veel steviger (nu). Maar ja, misschien hebben de blokjes nu ook meer beet.
Voor alle duidelijkheid: mij maakt beet niks uit. Ik eet gnocchi en dumplings en Klösse met veel plezier.



Quorn - curry. Wat een vieze pan zeg...

Pindaolie, ui, knoflook.
Trassi (trassi -of beter terassi- oedang, niet trassie bakar), goed aangebakken. Prakken.
Rijst erdoor (ongekookt), curry kruiden of curry, pepertje, rijstwijn of medium sherry, even laten inkoken, proeven.
Paprika erdoor, na even de gebakken Quorn erdoor.
Erg lekker.
Als je het niet heet wilt gebruik dan kerrie Djawa, Javaanse kerrie (Nederlandse naam!). Hier (alle links hier in een nieuw venster).



Kari jawa, Javaanse kerrie

Horecava. Veel in de kranten over "duurzaam". Search de site: krijg je iets over een wijnbouwer ergens.
Maar Vion staat er. Hier. 20% meatless. Lupine. Dat zoute lupinezaad bij de borrel in Spanje, waw... Van mij mag dat, dat lupinespul in je eten (Trouw had er gisteren bezwaar tegen; kreeg je uitslag op je tanden van. Nou ja, die tiepe misschien.)



Biologische friettent Haarlem, 't Friethoes hier. Bio aardappelen, maar mayo van gepasteuriseerd ei (natuurlijk!) wat bio niet te krijgen is blijkbaar.

Webwinkel voor fast food maar dan bio? Hier.

Recept. Eindelijk.
Venkel met kaas in filodeeg, Spanakopitas, Griekenland
Kook spinazie en snijbiet samen en kort in iets water, in een braadpan.
Stoof gehakte ui en flink kleingesneden venkel op half-hoog vuur een minuut of 10 in olijfolie, en voeg bij de groenten.
Voeg wat gehakte sjalot toe, dille, nootmuskaat en een flink stuk feta in kleine stukjes.
Laat roerend warm worden en los er dan een stuk verse kaas in op.
Breng op smaak met zout en peper. Vet een ovenschotel in en leg er een vel filodeeg in.
Bestrijk dat met niet te warme gesmolten boter.
Leg zo nog een stuk of vijf, zes vellen deeg met boter daarop.
Bestrooi met geraspte kaas en schep er het groenten-kaasmengsel op.
Bedek met een vel filodeeg, bestrijk met boter en herhaal met weer vijf of zes vellen.
Snij de taart vóór het bakken in punten en bak een dik half uur op 180 graden.
Serveer lauw.



Mistte gisteren Milhaud. Try again.
Nou, het is ongelofelijk wat een enorme hoeveelheid junk en shit en zo je moet doorwerken voordat je wat acceptabels gevonden hebt. En weer zoals vorig weekend: uiterst traag.
Kom erop terug. Nu alleen even deze home made touching productie hier.