zaterdag 9 januari 2010

Niet zoveel te vertellen vandaag


Vroeg me af wat het hete element in die duivelse fazant, faisan diable, van gisteren (maar dan voor duif vandaag) was. Cayennepeper dus.
Duivels gevogelte
Hoort met fazant, Faisan Diable, maar kan ook met kip. Ik maak een fazant nimmer zo klaar. Veel te lekker en niet bepaald dagelijkse kost...
Verwarm de oven zo heet mogelijk voor.
Splijt het dier aan de buikzijde open en druk plat.
Wrijf de buitenkant in met een mengsel van olijfolie, scherpe mosterd en cayennepeper.
Zet de oven uit en de grill aan.
Grill de vogel zo dicht mogelijk met de buitenzijde tegen de gril aan.
Grill kort na aan de andere zijde.

Ik maak het vanavond maar met harissa ipv cayennepeper.



Zwarte fazant. Heb ik het eerder over gehad. Zou lekkerder smaken. Komkom. "Faisan vénéré" wat volgens mij aanbeden fazant betekent.

Mooi verhaal in de kroeg vanavond. In het Nietapster bos liepen veel naakte homo`s. Gemeente schakelt ene Sake ("Sòhkuh") in, die in z'n blote kont van dat bos naar het Rodense (als ik het goed hep onthouden) bos gaat lopen om die homo's daar weg te lokken. Ongelofelijk. "Sòhkuh blote kont" heette die sindsdien.

Recept
Varkensschenkel uit de oven
Steek stukjes knoflook tussen het vel en het vlees, tussen de spieren op de snijkanten en in insnijdingen van het vel.
Wrijf in met citroensap en laat een half uur liggen.
Wrijf in met Japanse sojasaus of light soy en zet in een hete oven.
Bedruip af en toe met ketjap manis.

Ben nog steeds aan het uitpakken, alhoewel ik 100% zeker na de schouder-operaties terug ga. Grafsteen. Voorlopig nog niet nodig.



Zag gisteren De Havelaar, de film bedoel ik. Kousbroek was er niet bepaald content mee, ik vind het mooi. (Geen YouTube te vinden.)

Gisteren tuinbonen, paprika, zalm. Niks gefotografeerd, niks genoteerd. Simpel. Kentjoer, komijn, gepekelde pepertjes.