maandag 19 mei 2008
Het lekkerste met (enkele soorten) pasta
Maccheroni
Met lauriersaus. Sophia Loren.
In olijfolie hamvetstukjes uitbakken en uit de pan halen.
In dezelfde pan wat fijngesneden ui en wat wortel aanbakken, wat vet afgieten, wat boter erbij en daarin stukken tomaat en stukjes knoflook bakken.
Prakken, rode wijn en bouillon erbij, en inkoken met veel laurier.
Op smaak brengen met marsala en room, en proeven op peper en zout.
Serveren bij macaroni van harde tarwe, met de spekjes.
Tortas
Gazpacho Manchego hier aan het eind. (alle links hier in nieuw venster)
En dan heb je ook nog, in oost Spanje, lange dunne maccaroni, Fidéus. Voor Fideuá.
Hier
Frittata di maccharoni. Ziet er enorm leker uit. Wat is dat??
Hier (trage pagina maar lekkere dingen).
Spaghetti
Spaghetti Carbonara, van de houtbrandersvrouw
Kook spaghetti, giet af, spoel koud en meng er wat olijfolie door tegen het plakken. Of zorg dat je spaghetti op het juiste moment gaar hebt.
Bak in redelijk wat olijfolie flink stukjes goede gekookte ham en/of spekblokjes (pancetta!) bruin.
Bak wat ui en knoflook mee eventueel.
Doe de spaghetti in de pan, roerbak deze, haal van het vuur en werk er een eigeel en wat room door.
Maal er wat peper over.
Serveer met versgeraspte Parmezaanse kaas.
Maakte het ooit als personeels-eten, ergens in de buurt van Benidorm. Flikkerden ze er ketchup overheen "want het was zo wit". Tent is al lang failliet, dat moge duidelijk zijn.
Cravattine
Vlindertjes / vlinderdasjes met gerookte haring
Hebben we al gehad laatst, maar ja...
Kook de pasta, giet af en spoel koud.
Roer er wat olijfolie door want anders gaat het plakken.
Dan bak je in wat olijfolie ui en knoflook aan, en daar komt dan later flink wat vrij fijn gesneden prei bij.
Kruiden met wat kruidnagel, wat foelie, wat zwarte peper, wat zoet paprika-poeder, wat oregano, wat basilicum en dat soort dingen. Geen zout.
Prei laten garen met een scheut witte wijn erbij.
Dan per persoon een gerookte haringfilet in kleine stukjes snijden (eerst met het vel naar beneden tot op dat vel door de lengte snijden en dan dat vel eraf trekken).
Die stukjes door de groenten roeren en als het redelijk warm is de pasta erin opwarmen.
Zure room erdoor roeren.
Geen foto, want het is mijn recept.
Lasagne
Mexicaanse; Champandongo
Bak in olijfolie wat ui en knoflook uit.
Bak in dezelfde pan rundergehakt rul, met komijn, stukjes walnoot en amandelen.
Bak flink stukken tomaat mee, prak, en breng op smaak met wat citroensap en suiker.
Bak Mexicaanse tortilla's.
Maak in een ovenschotel, op een laagje room, een lasagne met achtereenvolgens en om-en-om lagen van tortilla, vleessaus en plakjes kaas (liefst Monterrey Jack).
Bedek op het laatst met nog een laagje room en met kaas.
Bak in de oven.
Serveer met een bonen-rijstmengsel, BB met R bv.; hier.
Champandongo
Publié par Maarten à 20:28:00