vrijdag 9 mei 2008

Volgende Eetclubs


Volgens mij vergat ik het te vertellen.
5 juni: die uitgestelde "Thais".
Hier (alle links in nieuw venster).
Uhh, wat ze nog niet weten is dat we met stokjes eten en er iets bijkomt met een curry van watertorren, Mangda, ook wel Mang Da.



Kan je op de markt kopen, pootjes keurig bijeen gebonden.
Uhh, als je een Google om mangda doet, dan vind je ook dit:



Heb ik ook gegeten, maar dat schiet niet op.
Wijs je het aan in zo`n aquarium, tiepo die 'm eruit moet halen komt er met bloedende arm van weg. En eenmaal op je bord blijkt dat pantser zowat leeg te zijn, op wat sterk naar rubber smakende eieren na.

Maar goed.
Eetclub daarna, juli (voorstel van mij! Ik hoor het wel) = "thema" = "zomers".

Ik zit te denken aan iets Spaans wat me totaal onbekend was, heb ik uit Cela, kroketjes van witte bonen, met tomatensaus, als borrelhapje.



Eén voorgerecht (zie onder, over kaas), artisjokharten met Noilly Prat- (Franse droge witte vermout, die fles die ik kocht zoals ik vertelde) -roomsaus.
Maakte het ooit voor T. en die vond het perfect.

Ja, en dan asperges. Kan dan nog net.
Wat dachten jullie van een quiche met asperges en gedroogde tomaten? En dan bv. Hooglander gekookte ham erin?



Thai wordt natuurlijk niet met kaas, alhoewel dat aan de beurt was, maar deze dan dus wel. Geen idee. Misschien wel de "toppers" die we tnt. hadden.

En dan een nagerecht, en dat wordt dan weer ijs.
Vanile-ijs met chocoladesaus van Hugo Claus (met koffie ipv. melk)?

Ik hoor het wel.