vrijdag 2 mei 2008

Dit voegde ik vandaag toe


Aan link "Soort Gerecht" > Pekelspul.

>>>>>>>>>>>>>>>>
Overigens een toevoeging nu. Volgens mij had ik het gepost, maar ik kon het niet terugvinden.
Hoe dan ook: ik postte hoogstens het idee, niet het resultaat.
Alternatief recept voor gepekelde pepers.
De pekel maken (80 gram zout/liter, op het vuur en roerend laten oplossen).
Maar nu. De pepers, in de lengte doorgesneden, in de warme pekel. Een uurtje. Afgieten en dan op witte wijnzazijn zetten. In plaats dus van een halve dag in de koude pekel, helft pekel afgieten en aanvullen met witte wijnazijn.
Maakte gisteren, proefde vandaag. De zoute smaak is nog voldoende aanwezig, kan misschien iets minder (korter in de pekel? In koudere pekel?). De azijnsmaak is veel mooier aanwezig.
<<<<<<<<<<<<<<<

Tweede toevoeging
>>>>>>>>>>>>>>>
Nu wat betreft de groene. Enkele opmerkingen. Het hete is er nog al vanaf. En het volgende. Het waren erg lange pepers, dus ik sneed ze in tweeën, liet het punt-deel heel en sneed het bovendeel in de lengte in tweeën. En nu zie je dat die punten mooi fris groen gebleven zijn maar de andere helften die lijkig groene kleur van Spaans gepekeld spul hebben (wat ze hebben omdat ze alleen zout en geen azijn gebruiken; "dode" augurken en zo).
Dus voor de groene: geen goed idee.
<<<<<<<<<<<<<<