donderdag 17 oktober 2019

Allerhande, dat is niks meer



Vandaag een paar foto's van schotels en borden
zoals je die op Amerikaanse websites aantreft



De hamsters zijn uitgeluld...



Die volkomen voorspelbaarheid...


 
Maar zie!

Het blaadje van de leden, de "winkelformules" van de Superunie

"Boodschappen"


Zie die leden hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)

Een verdomd aardig blaadje!





Septembernummer

Italië


Dat heeft Allerhande ook jaarlijks, maar dit is stukken beter

Mooi uitgebreid ook

Niet 80 pagina's gelul en 15 Italië, nee, 80% van het blad is Italië



Gorgonzola omelet

Het is meer een roerei met verkruimelde gorgonzola, kleine broodblokjes en lente-ui

Goeie informatie over gorgonzola due pasta, ook


Peer gegratineerd met gorgonzola

Heel klassiek


Een fout recept voor bladerdeegtaart gorgonzola venkel pecannoten

Een fout recept voor bruschetta met gorgonzola, mascarpone, gember en sesam


Bief met gorgonzola

Ik vergeleek hier al eens gorgonzola met direct ernaast roquefort

Nu ga ik dat eens met een biefje doen, met kaassaus dus


Mosselbeignets

Een heel mooi idee

Ik ga dat maken en kom erop terug!

Veel Italiaanse mosselrecepten trouwens
(Ik had haast Posselrecepten geschreven, Gristus...)


Paddosoep, kippenbouillon, mascarpone

Dat moet ik eens maken want daarvan kan ik me de smaak niet voor de geest halen

Ik eet ook nauwelijks mascarpone



Ook van die Amerikanen
Wat een zooi...


Oktobernummer

Herfst


Foutje!

Uitgebreid verhaal over recepten met pruimen

Maar ja, toen lagen er enkel nog een weekje pruimen op de markt...

Prima recepten hoor
Pruimensalsa!
Bewaard voor volgend jaar

Plumsauce komt ook voorbij
Heerlijk spul...


Mooi verhaal met een enorm aantal roerei variaties


Toetjes met room

Niks "mager" popi gelul, prima!


De R is in de maand

Risotto
Runderstoof
Rode biet
etc etc
Beetje flauw
Rode curry...

Partij roze gerechten
Idem


Mooi verhaal over Pâte brisée

En tig recepten ermee natuurlijk


Tielle sétoise

Niet Sétoise, je lijkt Onno Kleyn wel!
(Aka Otto Kleynejan; zie de link hieronder)

Prima recept, maar ja, dat moet dus met inktvis of met octopus, niet met Fruits de mer

Ik gebruikte het meest klassieke: supions, kleine sepia'tjes
Zie hier


Fout recept

Recept type Yvet Retteketet, Petra Mossel of Janneke Vreugdeloos

Geroosterde bloemkool met kurkuma-yoghurt



"Macedonische pizza" volgens die Amerikanen
Dat slaat helemaal nergens op
Zie hoe het moet hier
Geleerd in een Macedonische tent, in Aalst