vrijdag 17 augustus 2018

Gekookt




Toast, komkommer, Gentleman's relish


Engelse klassieker

Zie het recept voor de relish hier; scroll wat
(Alle links hier openen in een nieuw venster)




Ei met tomaat voor op brood

Iets preciezer: ik sneed dat in vieren, zette het in de koeling, en at elke dag zo'n part (koud, nou ja, kamertemp) op brood


Olijfolie, sjalot, knof (de Heilige Drieëenheid)

Schijven roma tomaat erin
Vuur laag

Ei kloppen (ietsje meer dan voor omelet) met peper, iets zout, Fish sauce
Over die tomaat

Op een plaatje, onder een deksel stollen op laag vuur




Verse peper conserveren


Kort blancheren

In de pekel, van 40 gram zout/liter
10 uur

Pepers in potjes (gebruik potjes met een kunststof deksel)
Half vullen met de pekel
Aanvullen met witte wijnazijn




Pêche Melba


Ik werkte met roomijs, geen vanille-roomijs
Dus ik deed vanillesuiker (echte, natuurlijk) door de frambozencoulis

Halve Pêches blanches (perzik die van binnen wit is; de platte perzik is ervan afgeleid) mét schil pocheren in water met vanillesuiker
Uit de pan, koel

Bruin amandelschaafsel in een droge pan

Ontvel de perziken

Maak frambozensaus
Zie mijn frambozenijs recept hier en scroll naar beneden
Laat dat smelten en dan heb je wat je hebben wil, maar u kunt er natuurlijk ook rechtrstreeks naar werken, dus zonder te verijzen

Coupe, ijs, perziken, saus, amandel




Cantaloup ijs


Gebruik op 300 gram schone meloen 150 gram fijne kristalsuiker, 200 cc room en één citroensap

Snij de meloen klein en meng met de suiker
Laat een paar uur op kamertemperatuur staan en roer regelmatig om

Pureer
Meng met de room en het citroensap en koel goed

Draai er ijs van