Gestoofde krieltjes
Met kouseband, kip en massaman
Kouseband kop kont, stukjes, koud water, 20 minuten
Afgieten, iets droogdeppen
Pindaolie, hoog vuur, kouseband sauteren cq wokken...
Uit de pan
Pindaolie, ghee, ui, knof, pepertje...
Opzij schuiven
Kipfilets bruinen, uit de pan
Koelen, blokjes
Massaman erbij (zie hier; alle links hier openen in een nieuw venster), kokosmelk, vissaus, daoen djeroek poeroet, kippenbouillon, halve krieltjes, de kip, de kouseband...
Eet met atjar
Gebakken krieltjes
Met knakworst en rabarbercompôte
Fast food
De knak van de Aldi ("Verse knakworst"; moet je eerst koken; prima spul)
De compôte uit een potje
Ganzenvet, ui, knof, grove zwarte peper...
Halve rauwe krieltjes...
Mooi langzaam rondom bruinen...
Knakstukjes erbij...
Met die compôte eten dan dus
Gestoomde krieltjes
Met roerei, komkommer en Gentleman's relish
Ansjovisblikje uitlekken
Prakken met zoete boter, oftewel ansjovisboter maken
Op smaak met versgemalen witte peper, iets cayennepeper, nootmuskaat
Het staat niet in de recepten, maar ik werk er wel citroensap door
Stoom de kriel
Boter, sjalot, knof...
Maak hierin roerei met room erdoor
Versgemalen witte peper en zeezout erover
Serveer alles bij mekaar
Gekookte krieltjes
Met rolmops en gestoomde biet
Biet stoven
Kriel koken
Boter, ui, knof...
Stukken biet, versgemalen peper en zout
Crème fraiche erdoor
Rolmops erbij...
Dit is familie van de Labskaus, verdomd
Friet (eindelijk)
Met gebakken ei en tomatensaus met cascabel
Mexicaanse cascabel pepers (zie hier), dat is hetzelfde als Ñora, appelpaprika, waar ze in Spanje paprikapoeder van maken; niet dat gerookte (of niet) of pikante (of niet) Pimentón de la Vera spul, maar klassiek half pikant paprikapoeder
Een cascabel is zo'n belletje aan een paardenhaam, zie hier
Cascabel: steel eraf en uithalen
Stukjes, aanbakken in olijfolie, weken in water, regelmatig omroeren
Olijfolie, ui, knof...
Soepgroenten (selderijblad, peterselie, prei, wortel)(de wortel goed kleingesneden)...
De cascabel erbij, wat wokken, weekwater erbij...
Tomatenprut erbij...
Proef op zout
Peper hoeft er niet bij; het is prachtig licht pikant
Bak friet en eieren (die eieren bakte ik in Beurre noisette, bruine boter)
Saus door de draaizeef fijne plaat, om de stukjes cascabel eruit te halen