En ook geen rijst of pasta of bonen!
Bakbanaan
Met omelet en tomatensaus
Olijfolie, ui, knof, Spaanse peper, peterselie...
Wat tomatenpuree...
Stukken tomaat...
Groene kruiden...
Rode wijn...
Bak een platte omelet, rol op, snij er schijfjes af
In de saus
Maak beslag
Bakbanaanschijfjes erdoor en frituren
Serveer met atjar
Chausson
Met gerookte brie en pruimtomaten
Chausson: Franse calzone
Kan ook zoet zijn
(Een appelflap noemen ze ook een chausson)
(En een chausson ziet er meestal uit als een empanadilla, maar niet die van mij)
Stook de oven heet met een steengrilsteen erin
Redelijk wat olijfolie, ui, knof, pepertje, peterselie...
Snij de Brie en de tomaat
Leg zo'n AH pizzabodem ("Dun en rond") op het bijgaande bakpapier op een plank
Beleg het midden (wat meer dan 1/3 van de doorsnee) met plakken tomaat
Daarop die olijfolie met die ui etc.
Vouw de rest van het deeg er mooi overheen
Bak op de steen
Dit is het volgende gerecht
De foto van die chausson ben ik kwijt
Het was zoiets
(alle links hier openen in een nieuw venster)
Man'ouche
Ook een soort chausson, maar dan van Libanees brood
Met casselerrib en tomatensla
Het hoort met falafel, maar ja, ik had die casselerrib nog liggen
Tomatensla met komkommer (en romanasla) maken en koelen
Hummus bi tahini maken
Yoghurt, munt, citroensap, za'atar
Koel
Casselerribstripjes bakken in olijfolie
Uit de pan, koelen, stukjes
Olijfolie, ui, knof, peterselie...
Vlees...
Raz el hanout...
Libanees brood besmeren met de hummus
Vlees etc op een helft
Oprollen, oven
Serveer met de sla en de yoghurt
Pindasaus
Als je daarvan maar genoeg eet, dan krijg je voldoende koolhydraten binnen
Met knakworst en paprika
Sauteer de paprika kort in olijfolie en haal uit de pan
Maak pindasaus van een pakje petjel (ik bedoel de saus, niet het Surinaamse gerecht)
Olijfolie, ui, knof, rawit...
Door de saus
Alles bij mekaar
Weer een foto van het volgende gerecht
Weer een foto kwijt...
Een lekker broodje
Met een lekker tournedos'tje, en portobello's gevuld met bourguignonboter
Die boter beschrijf ik hier
Olijfolie, sjalot, knof, grove zwarte peper
Portobello's vullen en toppen met die sjalot
Buitenkant invetten met olijfolie
Oven
Biefje in boter bakken