maandag 20 augustus 2018

Pasta!




Roerbakmie

Met Quorn (niks mis mee als je het naturel neemt), sla en Mustard greens


Blikje Mustard greens (zie hier; alle links hier openen in een nieuw venster) uitlekken
Proef of je het eventueel wat wilt ontzouten

Roerbak mie koken, afgieten, koud spoelen, droogslingeren, in pindaolie met ghee en wat sesamolie roerbakken, uit de wok en laten afkoelen

Pindaolie en ghee
Quornstukjes bakken
Uit de wok

Pindaolie, ui, knof, gember, laos...
(Geen rawit; ik gebruikte Hot mustard greens; zie de foto hieronder)
Thin soy, rijstwijn...

Quorn en de mie erbij

Serveer met de sla en de Mustard greens




Reginelle

(Zie de foto)

Met tomaat en ansjovis


Ansjovis uit pekel: in melk wat ontzouten

Olijfolie, ui, knof, gedroogd pepertje...
Ansjovis erbij en prakkend bakken
Tomatenstukken (goed rijpe roma of Tasty Tom)...
Laat de tomatensaus zo; geen rode wijn of groene kruiden of olijven...

Pasta koken
Afgieten en wat van het kookwater door de saus




Chinese platte mie

Met bimi en seitan

(Als bimi wat grover is, dan heet het in ene aspergebroccoli)


Mie koken
Afgieten

Seitan afgieten
(Zelf maken? Zie hier)

Pindaolie, ui, knof, grofgemalen zwarte peper...
Stukjes bimi meebakken
Versauzen met Chefoo wijn (witte Chinese druivenwijn)
Op smaak met garam masala

De seitan bakken en bij de rest

Mie erdoor




Tortelloni al prosciutto crudo

Tortelloni met rauwe ham
Gewoon gekocht hoor
Voor als ik eens weinig tijd heb

Met tomaten-paprikasaus


Tomatensaus maken van tomatenpuree, met ook peterselie, rode wijn en stukjes zwarte olijven

Die tortelloni koken

Volgens mij waren het gewoon tortellini
Zie tortellini hier
Zie tortelloni hier




Bakmie

Ik bedoel nou die platte Indonesische

Met Sambal goreng tempeh en sperziebonen


Sperzie in stukjes en 20 minuten in koud water

Afgieten, deppen sauteren in pindaolie en uit de pan

Blokjes tempeh 15 minuten in asemwater

Mie koken, afgieten, koudspoelen, wat deppen
Opbakken, uit de pan

Ui, knof, sambal peteh, gebakken terasi, sereh, laos, wat goela djawa, salam... (zie de boemboe hieronder)
Kippenbouillon...
Sperzie erin garen
Tempeh erbij, en santen

Mie erdoor

Mensen die tempeh haten: maak het iets zuur, of frituur het