Vandaag foto's van inkopen weer eens
Barattieri
Je eet het als side dish, waarbij het in blokjes in ijswater wordt opgediend
Het is botanisch maar ook qua smaak een kruising tussen komkommer en Piel de sapo meloen
Zie de eerste aflevering van deze serie hier
(alle links hier openen in een nieuw venster)
Aan het einde van elke aflevering een link naar de volgende
Francesinha
Portugal, en meer specifiek Porto
In principe is het een Croque madame (Francesinha betekent kleine française), met een saus en met friet
Het hoort echter culinair-historisch gezien in de categorie "En ook nog dit en ook nog dat en ook...", categorie waarin zich verder de Kapsalon bevindt, de Dagwood Sandwich (die daarmee meteen besproken is; zie hier), de Mitrailette (zie de eerste aflevering van deze serie), de Sloppy Joe (die daarmee meteen besproken is; zie hier; ik maakte een wat meer geciviliserde versie) en de Okonomiyaki (zie hier)
De Pambazo hieronder hoort ook in deze categorie
Allemaal comfort food voor lui die forsch vreten lekker vinden
Zie een recept hier en vergeet bij de foto's niet de friet erbij te denken
Overigens heb ik toevallig gisteren Francesinha saus gemaakt, bij gekookte eieren, friet met Malt vinegar, en grove Jonagold appelmoes
Enorm lekker
Ligt als je opschiet nog in die aanbiedingsbakken van Aldi
Jibarito
Puerto Rico in Chicago
Het basisprincipe is simpel: langwerpige plakken bakbanaan, twee naast elkaar, vulling erop en daarop nog twee plakken
Wordt door liefhebbers van het betere fast food dikwijls bestempeld als onderschat
Vulling: bief, kaas, tomaat, sla, aoioli
Ipv bief kan er ook varkensvlees of kip in
Emmerbrood van AH
Heel lekker, maar dodelijk voor glutenintoleranten
Lampredotto
Florence
Broodje pens!
Als pens wordt lebmaag gebruikt, en dat zie je niet veel
Zie (nu wel) hier
Slow cooking met tomaat, ui, peterselie en selderij
Een krokant bolletje opensnijden
De bovenste helft aan de binnenkant begieten met de bouillon
Dat spul op de onderste helft en daarop pikante peterseliesaus
Pambazo
Mexico City
Een iets droog bolletje, open gesneden
Haal de bovenste helft door Guajillo saus (zoek in dit blog op guajillo)
Besprenkel de onderste helft met dezelfde saus
(Soms wordt het broodje ongesneden door de saus gehaald, maar dan wordt dat moeilijk in de hand houden)
Gebakken aardappel
Gemalen droge chorizo of idem longaniza (een soort fuet zeg maar, maar vrij vers)
Opgebakken bonen
Tomatensalsa, sla, room, verse kaas
Kende ik niet!
Heerlijk!
Zie de volgende aflevering hier