woensdag 27 mei 2020

Weer van alles...



Nog wat inkopen bij die deli



Serie kleine gastronomische boekjes


Ik ben voor Uitgeverij ViesLekker een mooie serie gastronomische juweeltjes aan het voorbereiden

Kleine dunne boekjes, kleine oplage, heel mooi uitgegeven

* Eentje over de Negerzoen (Negerinnetet, negerinnentiet in het Vlaams) naast de Moorkop en de Bossche bol

* Eentje over hoe grote Franse klassiekers verschillend schrijven over Poularde demi-deuil

* Eentje over recepten voor hart, in de grote Franse klassiekers

* Eentje over de ongelofelijke hoeveelheid recepten "à la niçoise"

* Eentje over "belle Hélène" vs. "Hélène" (het is dus Poire Hélène!)

* Eentje over matelote vs. civet vs. meurette

* Eentje over jonge rog vs. roggenvleugels

* Eentje over "à la américaine" vs. "à la armoricaine" (het zijn dus gewoon twee heel verschillende dingen)



Kreeg ik
Hij wist wat ie weggaf...


Een vriendin was wezen fietsen

Hotelletje erbij

Lekker gegeten

Ik zeg "Hoe ging dat dan met die Corona?"


Hotel Erve Hulsbeek

Tafeltje naast je tafel, waarop geserveerd werd, rest zelf doen


Afstand houden


Het hotel was zeer goed in de schoonmaak, desinfectie etc.

Eten twee shifts, ontbijt ook


Veel ruimte.




Cooking with Pomiane


Hoe je een boek kan uitgeven, schrijvend dat het "een vertaling" is, zonder te noemen van welk boek, dat is mij een zeer groot raadsel

Voorwoord van Elizabeth David
Het bekende gemonkel

Ik moet zeggen, de intelligentie en de humor van De Pomiane zijn in de vertaling bewaard gebleven

Eerst een serie algemene verhalen
Ik denk dat die komen uit de boekuitgave van zijn radiopraatjes (welk boek ik nog niet heb kunnen vinden)

En dan recepten natuurlijk
Soep, eieren, kaas etc.
Het pleit alleen al voor hem dat hij een sectie kaas naast een sectie eieren heeft, en dat hij überhaupt die secties geeft, en met even veel aandacht als voor vis of vlees



Dat heb ik al geproefd
Erg lekker
Wat aan de zoete kant, maar veel mooi agrarisch aroma


O ja!

The most remarkable thing about my mother is that for 30 years she served the family nothing but leftovers
The original meal has never been found
Calvin Trillin

En ik vond er nog een!
If it has four legs and it’s not a table, eat it
Kantonees gezegde
Doet denken aan de Franse indeling van het dierenrijk volgens Kousbroek
Eetbaar of niet

En ik vond er nog een!
My weaknesses have always been food and men - in that order
Dolly Parton
(Zie Dolly Boobs hier; alle links hier openen in een nieuw venster)



Valuas bitterballen
Gaan per stuk


O ja!

Ik kreeg een presentexemplaar van Argus

Op de achterkant meent Anne Scheepmaker ons te moeten wijsmaken dat je voor Spaghetti carbonara blokjes pancetta gebruikt, die je lekker bakt
Heel dunne plakjes ui-terst langzaam uitbakken, ja!

Uiterst lullig verhaaltje van ene P.A.
"Een taak voor Amalia"
Dat Bernhard bij de SS zat, die ouwe verzonnen koeien uit de sloot
(Met veel Photoshop werk van nazi vlaggen plakken op een ander schip)

Enorm lulverhaal van Pauka, over dat ze je in het ziekenhuis euthanasie aanpraten

Een popi krantje voor bejaarde D66'ers die niet zo goed met Jetje door één deur kunnen

Heel goed verhaal van Lanzing over de zak Jeroen Brouwers, dat wel
God wat is het toch een apelul, die Brouwers




O ja!

Vriendin
Kookt heel veel
Altijd met één enkel koksmes
Houdt niet van aanzetten
Werkte met keramisch
Vielen steeds op de grond en dus kapot
Kocht een koksmes bij Hema
€ 5,-

Ik heb het gezien
Die shit van plaatstaal met die gefreesde snee

Maar hoe dan ook, die vriendin zegt dat het na drie maanden nog scherp is
Gelul natuurlijk

Ik koop er een
Ik gebruik enkel dat mes
Twee maanden later
Niet meer superscherp maar meer dan scherp genoeg

Verdomd...