Champignons blancheren voordat je ze gaat bakken
Een heel interessante techniek, waar ik nog mee bezig ben
Nemen ze minder vet op
NB foto: theezeefje met hele kleintjes (Jumbo)
Kleintjes, want als je gaat snijden, dan is natuurlijk het effect weg
Je kan ook bakken, deksel, zweten, vet er weer uit
Maar dat is omslachtig en je verliest smaakt
Trouw
Boekrecensies van Jonas Fluit
Aka De Schele Hagedis
"...nierbroodjes die je nu echt nergens nog ooit ziet"
Als je niet kan koken inderdaad, ja
Ga eens naar de website van Uitgeverij ViesLekker, daar naar de pagina met publicaties, en download er Vreten! Fantastisch nierbroodjesrecept, bejubeld door Petra Mossel en Jacques Hermus
"Hoewel de recepten van Tessa Kiros niet altijd even fantastisch zijn, maakt ze zulke mooie kookboeken"
Flikker op!
"Vietnamese Bahn mi"
Banh mi, ja!
"De mosselen met kerrie uit Pondicherry vertonen een opvallende gelijkenis met de mosselen au pistou"
Uit Pondicherry werd kerrie naar Frankrijk geëxporteerd, ja
Vadouvan...
Wordt diepvries verkocht als "kriel"
Maar het werkt wel lekker
Je kan er alles mee
Koken, bakken, frituren...
Recept van de dag
"250 gram gekookte lupinebonen uit een pot"
Dan zal je wel naar de toverwinkel moeten...
Een Grieks heilbot recept
Heilbot in de Middellandse zee???
"1 eetlepel [doe maar ruig] rijstwijn of droge sherry"
Als je te bescheten bent om € 2,10 voor een liter rijstwijn uit te geven, heb je dan wel -duurdere- sherry?
Nog afgezien van dat je natuurlijk dan medium moet gebruiken
Een boek waarin "meer dan 1.400 eetbare bloemen"
Dat zal een bestseller worden!
"...delen van planten die over het algemeen niet worden gegeten: wortels, stengels, bladeren, zaden, bloemknoppen e.d."
Wat dacht je van schorseneren, rabarber, spinazie, noten en kappertjes?
"Zuurkoolsoep als tegenwicht voor zoete snoep"
"Neem 50 gram zuurkool..."
Veganistische mayo maken met het kookvocht van kikkererwten...
Geen wonder dat die veganisten het aller akeligste soort mensen zijn
Pilav met kip in wording
Karin Kookt
"Deze week krijgt u van mij wederom een recept van asperges met radijs, dit keer een veganistische variant"
M'n week was weer goed!
"Waarom altijd room, en nooit eens rijstemelk of havermelk?"
Omdat we lekker willen eten, suffe doos
Ik zal u alle zes de stupiditeiten die in het recept staan maar besparen
Gaat ze zelf, in plaats van koken, daar draait die rubriek om, een "chinoisbrioche" maken
Dat heet een chinois tout court
Foto van totaal verbrand baksel
Het lijkt het Kokkerellende Nijlpaard Yvet wel
"Gebruik geen mierzoete banketbakkersroom"
Sinds wanneer is goeie banketbakkersroom mierzoet?
En er hoort geen banketbakkersroom in, Crème patissière, want dat verdringt de fijne brioche smaak
Daar hoort Crème anglaise in
Als je brioche serveert dan moet je brioche proeven
Als je iets met Crème patissière serveert, dan moet je Crème patissière proeven
Ei en ui
Ik werkte vroeger af en toe in een hotelkeuken, als er banket- of cateringwerk was
Daar werkten ook een Ierse en een Venezolaanse vrouw
Als je zei "ei" of "ui" dan verstond die Ierse ui.
En die Venezolaanse die verstond dan ei.