En ook geen rijst of bonen of pasta
Bladerdeeg pizza
Met Tynjetaler en gegrilde paprika
Pot gegrilde paprika (Aldi heeft de beste) lekken en het vocht opvangen
Rookspekjes heel langzaam uitbakken
Ze moeten niet té krokant worden
Vet afgieten (bewaren natuurlijk)
Ringen zoete ui heel langzaam sudderen in iets van het vet
Deksel op de pan
Regelmatig omroeren
Stukjes verse knof erdoor, Monbazillac erover, vuur ietsje hoger, deksel eraf laten
Paprika's zwarte plekjes eraf, opensnijden, in tweeën, troep eruit
Plak bladerdeeg, paprika, oregano, peper, spekjes, schijfjes zwarte olijf, plakken Tynjetaler
De ui door Smetana / Schmand (Jumbo) roeren en daarmee de kaas bedekken
Oven
Foto hieronder: als je zure room gebruikt ipv Smetana, dan zakt dat naar onder
Bladerdeeg
Alweer
Met alweer kaas maar nu geraspte, en krulpeterselie
DDR
Flink boter warm laten worden
Sjalot en knof...
Fors krulpeterselie (dat was er in de DDR altijd), gehakt...
Bloem...
Melk... Witte wijn...
Half zoet half heet paprikapoeder (ik gebruikte Koreaanse pepervlokken)...
Kaas raspen
Room erdoor
Proef op p/z en Worcester
Door de saus
Bladerdeeg plakjes, iets bebloemen, iets uitrollen (rijst het beter), strips snijden, in de oven bakken
Fonduen met die stengels
Je kan er worteltjes bij eten
Foto hieronder: ik had die strips op het ovenrooster gelegd, en dan buigen de eindjes naar beneden...
Polenta
Met zoete ui alweer, en zalm
Zoete ui kop kontje, gepeld (maar kan ook ongepeld) met olie ingewreven lang in een niet te hete oven
Olijfolie, sjalot, stukjes verse knof...
Proef op p/z
Polenta koken in vis- of garnalenbouillon
(Je vindt op het pakje instructies, zoveel water voor zachte, zoveel voor stevige; ga er tussenin zitten)
Tegen het einde die sjalot etc. erdoor werken
Zalm bakken
Mais tortilla
Met zoete ui (Jezus...) en geraspte kaas (Gristus...)
Uien kop kont, pellen, koken in kippenbouillon
In tweeën en met het snijvlak op een vette ovenschotel
Boter...
Sjalot, niet te pikant rood pepertje zonder zaden en zaadlijsten...
Koelen
Geraspte Double Gloucester door Clotted cream werken
P/z, versgemalen knof granulaat
Sjalot erdoor
Op die uien en de oven in
Die tortilla bakken in de chapati pan, of in de crêpière, dat mag ook
Foto: ongebakken
Wordt mooi bruin
Maistortilla (hé, oehoe!)
Met vissticks en sperziebonen
Olijfolie, sperzie sauteren tot ze wat verkleurd zijn, uit de pan
Ui, knof, peterselie...
Kippenbouillon, pikant paprikapoeder...
Worcester, proef op p/z
Sperzie erin garen
Vissticks en tortilla bakken
Foto kwijt