Vandaag mosterd
Deze vond ik een tijdje geleden, gemaakt met most
En vandaag kreeg ik er nóg een, met most
Zie de volgende foto
Most: most-erd, want daar maakten ze het vroeger mee
Frans: mout-arde
Stapels krantenknipsels heb ik liggen
en notities over TV programma's
Met culinaire kletspraat erin aangestreept of genoteerd
Maar je vraagt je af of je daar anderen mee lastig moet vallen
Nou ja, u ziet maar
Die series van Gort
Dat heeft met culinair niks te maken, dat is vermaak
Salade warme geitenkaas honing tijm
Flikker op!
Dik doen over een salade met drie belangrijke ingrediënten, en er maar twee van noemen
Dat pannenkoek met kaas uit de oven zo speciaal is
Kom kom...
Over slakken
"Ik onderzoek waarom dit dier gegeten wordt"
Goh!
Charcuterie
Het meeste vindt hij niet lekker...
10 afleveringen gezien, één enkel ding was interessant
De wijngaarden waar de invaliden van het Vreemdelingenlegioen werken
Het Parool
Daar waart het wijnspook Hamersmaak rond
Die drinkt "Clairette de die"
De Die, ja
En dat wegzetten als "zoete schuimwijn als spumanti" is onterecht
Gegarandeerd dat Hamersmaak niet weet dat het wordt gemaakt met een uniek soort vinificatie, de Méthode dioise, een "méthode ancestrale", voorvaderlijk
Madame Hamersmaak laat ook van zich horen
"Neem zure appelen, goudrenetten bijvoorbeeld"
Als je een dubbel kunstgebit hebt dan moet je niet over koken schrijven zeg ik altijd
"gebruik een mixer voorzien van garden"
Yvet Retteketet (het Kokkerellende Nijlpaard) en Otto Kleynejan draven er ook wel eens op
Die vreten van twee walletjes, net als die Hitske Verspillen daar
Fallot is de beste
O, en Kleyne Kleyn!
"Culinair historica" (waar kan je die flauwekul studeren?) Charlotte Kleyn doet ook haar mond open in het Parool
Foto van haar erbij, minstens zo aanstellerig kijkend als die Janneke Vreugdeloos altijd
In het seizoen van de witte asperges met groene gaan koken...
Na Frankrijk is Polen het land met de meeste soorten mosterd
Midowa: honing
Die Hitske Verspille nu
Restaurants die nog niet open zijn
Interessant!
"in elke tafel een laatje zodat de gasten zelf hun bestek kunnen pakken"
Lazer op lul
"In onze Lièvre à la royale doen we chocolade"
Nou en? Dat hoort zo, ja
Saltimbocca
"kalfsvlees met rauwe ham"
Bresaola, ja
"Wij hebben ons restaurant een eatery genoemd"
Vooral niet gaan eten daar zou ik zeggen
"spannende bereidingen van vollegrondsgroenten met roggebroodkruim"
"pasta carbonara van courget-linten en gepekelde eierdooier"
Links stolowa: tafel(mosterd)
Rechts sarepska: bruin