donderdag 7 mei 2020

Allemaal knipsels



Vandaag mosterd
Deze vond ik een tijdje geleden, gemaakt met most
En vandaag kreeg ik er nóg een, met most
Zie de volgende foto
Most: most-erd, want daar maakten ze het vroeger mee
Frans: mout-arde



Stapels krantenknipsels heb ik liggen
en notities over TV programma's

Met culinaire kletspraat erin aangestreept of genoteerd


Maar je vraagt je af of je daar anderen mee lastig moet vallen

Nou ja, u ziet maar




Die series van Gort


Dat heeft met culinair niks te maken, dat is vermaak

Salade warme geitenkaas honing tijm
Flikker op!

Dik doen over een salade met drie belangrijke ingrediënten, en er maar twee van noemen

Dat pannenkoek met kaas uit de oven zo speciaal is
Kom kom...

Over slakken
"Ik onderzoek waarom dit dier gegeten wordt"
Goh!

Charcuterie
Het meeste vindt hij niet lekker...

10 afleveringen gezien, één enkel ding was interessant
De wijngaarden waar de invaliden van het Vreemdelingenlegioen werken




Het Parool


Daar waart het wijnspook Hamersmaak rond

Die drinkt "Clairette de die"
De Die, ja
En dat wegzetten als "zoete schuimwijn als spumanti" is onterecht
Gegarandeerd dat Hamersmaak niet weet dat het wordt gemaakt met een uniek soort vinificatie, de Méthode dioise, een "méthode ancestrale", voorvaderlijk

Madame Hamersmaak laat ook van zich horen
"Neem zure appelen, goudrenetten bijvoorbeeld"
Als je een dubbel kunstgebit hebt dan moet je niet over koken schrijven zeg ik altijd
"gebruik een mixer voorzien van garden"

Yvet Retteketet (het Kokkerellende Nijlpaard) en Otto Kleynejan draven er ook wel eens op
Die vreten van twee walletjes, net als die Hitske Verspillen daar



Fallot is de beste


O, en Kleyne Kleyn!

"Culinair historica" (waar kan je die flauwekul studeren?) Charlotte Kleyn doet ook haar mond open in het Parool

Foto van haar erbij, minstens zo aanstellerig kijkend als die Janneke Vreugdeloos altijd

In het seizoen van de witte asperges met groene gaan koken...



Na Frankrijk is Polen het land met de meeste soorten mosterd
Midowa: honing


Die Hitske Verspille nu


Restaurants die nog niet open zijn

Interessant!

"in elke tafel een laatje zodat de gasten zelf hun bestek kunnen pakken"
Lazer op lul

"In onze Lièvre à la royale doen we chocolade"
Nou en? Dat hoort zo, ja

Saltimbocca
"kalfsvlees met rauwe ham"
Bresaola, ja

"Wij hebben ons restaurant een eatery genoemd"
Vooral niet gaan eten daar zou ik zeggen

"spannende bereidingen van vollegrondsgroenten met roggebroodkruim"

 "pasta carbonara van courget-linten en gepekelde eierdooier"



Links stolowa: tafel(mosterd)
Rechts sarepska: bruin