dinsdag 30 januari 2018

Het lekkerste met: aardappelen (2)



De plaatjes gaan over Mince pie maken
Niks aardappel


Ik publiceerde daar al over

Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Maar ja, ik vergat twee dingen...




Gestoofde aardappel


Ik vind het uiterst vreemd dat ik nog nooit een recept ben tegengekomen met gestoofde aardappelen...

Caribisch en zo bak je boontjes of zo, of rijst of pasta eerst met ui en knof, en pas daarna doe je er vloeistof bij
Waarom dan niet met aardappel?

Bak stukjes ui en knof en lombok en kruiden (de lekkerste: met kerrie!) in pindaolie met wat ghee erbij

Bak aardappelblokjes mee, vastkokende natuurlijk

Vloeistof erbij: bier, wijn, bouillon...

Gaar koken




Pommes dauphine


Nou, dat heb ik al eens heel uitgebreid beschreven

De lekkerste, tsja, aardappelknoedel zeg maar

Zie hier

Dat paneren vóór het frituren, dat heb ik uitgeprobeerd, en dat is dus het gerecht wat ik bedoel! Hierboven had dus eigenlijk Pommes Martin moeten staan





[Ff later]


Ik vind het zo mooi, dit blog te maken, nadat ik een hele dag (met enorm plezier!) met cursussen schrijven over Adobe applicaties ben bezig geweest

Vandaag MS Surface Dial, oftewel de opmars naar het wegvagen van Apple uit de grafische wereld, en terecht: je kan met de Mac minder en het is een stuk duurder. (Waarom wordt het dan gekocht?  In de klassieke grafische wereld, kunstacademie en zo, móet je het gebruiken. Dat is er dan ook de reden van geweest dat ik een docentschap op de Hanzehogeschool geweigerd heb) (Die weten écht niks daar... Die willen anno 2018 dat de studenten Adobe CC aanschaffen "in de Engelse versie". Dat bestaat al sinds 2013 niet meer, dat je een taal moet kiezen...)

Ook vandaag, schitterend: de Adobe Sensei techniek, in applicaties geïntegreerde kunstmatige intelligentie, waw...
Ook vandaag het exporteren van knoppen uit InDesign, of het maken ervan in Fireworks, voor gebruik in Muse en Animate...
Ook vandaag de fantastische exportmogelijkheden uit Adobe XD...

Overdag heb ik met hierboven een fantastisch leven, `s avonds met dit blog

Ik zie net dat het blog vandaag enorm goed scoort ondanks dat het dinsdag is (Chinese restaurants zijn iha op dinsdag gesloten, áls ze een dag gesloten zijn), maar ook dat deze post zich als een topper ontwikkelt...

Waarom?
Tsja, daar moet ik altijd lang over nadenken...



Coney Island
Dank P!