Soepgroente voor in de vriezer
Want wat je koopt is enerzijds niks omdat er geen ui, knof en peterselie door zit, en anderzijds omdat er bloemkool in zit, en ook wel paprika ("Boerensoepgroente", can one get stupid)(ja, in Nederland culinair wel ja)
Wortel en prei
Peterselie en selderijblad
Rode ui en knof granulaat
Granulaat, want geperste noch heel fijn gesneden knof kan je niet mooi verdelen over de rest
Grof ui-granulaat ipv ui kan ook prima
Soep, sauzen, stoverij...
Salsa van groene tomaten
Dat zijn dus geen onrijpe tomaten (waar je ook mooie dingen mee kan maken), maar die gestreepte groene-ook-als-ze-rijp-zijn
Heel erg aromatisch
Makro
Halveren, blubber eruit, in stukjes
Blender, pulse, uit en in een sauspan
Ui, knof, jalapeños, pulse
Naar pan
Pan aan de kook met limoensap en vers gebroken korianderzaad
Vijf minuten sudderen
Zout?
Potten, weck
Warmgerookte zalm met citroen en peper
Simpel en heerlijk...
Kaki
Nou ja, het is half rijp (redelijk zacht), dus het is tussen Sharon fruit en kaki in
Ik at het met roomijs, met vanilleijs (roomijs is beter), met Clotted cream (ach...), met warme custard uhh Crème anglaise (ja!), met slagroom (ach...)
Trouwens ik opende de eerste pot
jam van Reine Claude met Kaapse bes
Gruwelijk lekker!
Mincemeat pie
Mince pie
Christmaspie
Geen Christmas pie, dat is wat anders
Mincemeat ga je niet zelf maken, dat koop je
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Gebruik enkel en alleen Mincemeat met reuzel erdoor
Zowel het deeg zoals hieronder, als 500 à 600 gram Mincemeat is voldoende voor 12 stuks
Mincemeat naar smaak oppeppen met niet te grof gebroken walnoten, appelstukjes, bruine suiker, bruine rum, citroensap
375 patisseriebloem en 260 koude boter (in blokjes) in de machine op het plastic sikkelmes
125 gele basterdsuiker erdoor
Het moet rul worden
Een ei erdoor
Kneden met de hand; niet té
Folie, koel
In 8 cm vette muffin vormen, op 4 mm gerold en op 10 cm uitgestoken
Wat Mincemeat
Wat geklopt ei over het randje
Op 7(!) cm uitgestoken deksel erop en uitdrukkend vastplakken
Ei erover, wat grove kristalsuiker, en er een gaatje in prikken
220°, 15 minuten
Koel in de oven
Je kan ze, eerst wat draaiend, makkelijk uit de vorm krijgen
Zie rechtsboven
Poedersuiker
Het mooiste gebak van 2017!