Vandaag maar weer eens kaas
Graviera
Griekenland
Dit is bij lange na niet pas de tweede keer dat ik schrijf over
kookboeken die aan een bepaald ingrediënt zijn gewijd
maar het is wel de tweede publicatie over een stapel boeken die ik hier had liggen
Zie de eerste aflevering hier (alle links hier in een nieuw venster)
Das Tomaten-Kochbuch
1977
Algemeen verhaal over keukentermen
Rumblaadjes
Papier in rum (of zo) gedrenkt, om jam of augurken af te dekken tegen schimmel
Nooit van gehoord
Tomaten met zoute haring (en room en paprikapoeder)
Tomaten met zure haring (kappertjes, paprika, mayo, basilicum, ui, olijven
O ja, Pasta asciutta
Dat is dus "droge" pasta
Dus geen soep of stoof of uit de oven maar gewoon pasta met saus
Pizza mortola
Nooit van gehoord
Deeg met boter en room
Boter, uien, paprika, tomaat
Knof, olijven, z/p, laurier, tijm, rozemarijn
Koelen
Ei loskloppen met p/z en room
Door de rest
Deeg uitrollen enz.
Amelander oude kaas
Jagen met de pollepel
Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging
1983
Een heel aardig boek met de klassieke recepten van alle soorten wild (snip mag volgens mij niet meer)
Voor mij stond er weinig interessants in, maar ook nauwelijks fouten of domheden
Negen recepten met eend alleen al
Twee rare recepten
Patrijs met kurkuma (koenjit)
Haas op zijn Japans (met zoete ketjap...
Het boek staat nu naast Kill it `n Grill it (van, jawel, Ted Nugent)
Kefalotiri
Griekenland
The Cannabis Cookbook
The Ultimate Guide to Gourmet Grass
2007
Ik houd het (met veel plezier) bij speeskeek en bij balletjes met wiet erdoor
Tip: gebruik wiet in vet spul; dat neemt het mooiste op
Varkensgehakt dus
Alice Toklas schijnt er ook mee gekookt te hebben, die pot met die snor
"Hashisch Fudge"
Ingrediënten (zie ik inderdaad in mijn boek van haar) "Canibus sativa", hahahahaha!
Er wordt erg veel gewerkt met Cannabis ghee
Ja, vet...
Het valt wel wat tegen in zoverre dat er allemaal "gewone gerechten" in staan "plus"
"Bongo Bongo Banana Bread"
Murcia al vino
Kaas wordt in Zuidoost Spanje in rode wijn gelegd
Bean Cuisine
2013
Ach...
Ook weer dat verhaal: je kent zowat alles al
Er staat ook onzin is
Dat flageolets onrijpe witte bonen zijn
En dat ze in Frankrijk enkel in blik verkocht worden
Diepvriesbonen
Hebben ze die in Engeland?
Mangiare
Een of andere truus Yolanda van der Jagt die recepten voor supermarktblaadjes schrijft
Energy food, "Gootsjie bessen"...
Ze had gewerkt in The River Café
Nou, daar heeft zowat elke Nederlandse culinaire trut of lul gewerkt, dus dan weet je het wel
"Bloemkoolpizzabodem", flikker op en vreet het zelf!
Een artikel over "Allerlei eten in de vorm van hartjes"
Wat moet dat een plank in bed zijn...
O ja, en Puck Kerkhoven
Het Grote Kliekjesboek
Kerkhoven, nomen est omen...