Unilever
Zie de eerste aflevering van deze fantastische serie over kroketten hier (alle links hier in een nieuw venster)
Onderaan op elke aflevering een link naar de volgende!
100 keer interessanter dan dat zogenaamde krokettenboek van Johannes van Damp en Jonas Fluit (aka de schele hagedis)
Dagkookboek deel 2
Viskroketten met banaan
De giller van de eeuw
Kook schelvis of zo met peper, zeef, klein
Bananen prakken, koenjit, koriander, kummel
Eieren erdoor, bloem, vis
Frituur quenelles
Soof
Kalfskroketten
Ze gebruikt gelatine...
Poelet koken met soepgroente, foelie, laurier, peper
Zeef en vang vocht op
Bewaar uit de zeef alleen het vlees
Roux, bouillon, gelatine, vlees
P/z, peterselie, nootmuskaat, bouillonpoeder of Maggi?
Koelen
Vormen, dubbel paneren, frituren
Ook Unilever
Marmite voor Nieuw Zeeland
(Voor Australië Our Mate)
Czech Cookery
Aardappelkroketten
Geraspte aardappel, maismeel, z/p, nootmuskaat, peterselie
Zachte boter en eigeel
Kneed tot deeg
Enzovoorts (paneren met gekruimelde Corn flakes)
Margriet Kookboek
Groentecroquetten
Bak soepgroente in boter
Roux, p/z, nootmuskaat
Groente erbij
Enzovoorts
In the United Kingdom, the Oxo brand belongs to Premier Foods.
In South Africa, the Oxo brand is owned and manufactured by Mars, Incorporated.
In Canada it is owned and manufactured by Knorr.
De Avontuurlijke Keuken
Zalmkroketten
Ja, die truus schrijft natuurlijk "kroketjes"...
Roux, melk, ui zeer fijn gehakt, peterselie
P/z, citroensap
Zalm uit blik uitlekken en schoonmaken
Stukjes, Parmezaan erdoor, door de saus
(Ik zou ook mooie visfond gebruiken en geen kaas)
Koelen enzovoorts
(Zelfde boek)
Turkse viskroketten
("kroketjes" dus weer, daar kon je vergif op innemen)
Vis koken met iets azijn, citroenpeper (dat staat er allemaal niet, maar ik maak het maakbaar), laurier, peterselie
Vis eruit, bouillon voor wat anders
Vis schoon en klein
Vis, broodkruim, ui, rauw ei, pijnboompitten en/of amandelen (gehakt), krenten, piment, p/z
Enzovoort
Tesco dus
Mosterd
Kaaskroketten
Roux
Van het vuur af geraspte kaas, grove mosterd
Iets warmen, niet koken
P/z
Koelen enzovoorts
Het complete frituurboek
Bitterballen
Ui bakken in boter
Bloem... Bouillon...
Gehakte vleesresten...
P/z, bouillonpoeder, peterselie
Koelen, balletjes enzovoorts
Bega Cheese (Australië)
100 Kaasgerechten
Aardappelcroquetten met kaas
Koude gekookte aardappelen prakken met p (geen z want daarmee zijn ze gekookt) en nootmuskaat
Geraspte kaas, melk, eierdooier, "Misschien ook iets zout"
Deeg, enzovoorts
Groot Surinaams Kookboek
Garnalen bitterballen
Gedroogde garnalen wassen en weken
Bouillon koken en dikken met havermout (yuck...)
Mosterd, zout, koelen
Garnalen met kleingesneden ui zachtjes bakken
Vijzelen met een pepertje maar het mag niet echt heet worden
Garnalen en prut bij mekaar, balletjes enzovoorts
Unilever
Zie de volgende aflevering hier