dinsdag 16 januari 2018

Kroketten (18)



Unilever



Zie de eerste aflevering van deze fantastische serie over kroketten hier (alle links hier in een nieuw venster)

Onderaan op elke aflevering een link naar de volgende!

100 keer interessanter dan dat zogenaamde krokettenboek van Johannes van Damp en Jonas Fluit (aka de schele hagedis)



Dagkookboek deel 2

Viskroketten met banaan

De giller van de eeuw


Kook schelvis of zo met peper, zeef, klein

Bananen prakken, koenjit, koriander, kummel
Eieren erdoor, bloem, vis

Frituur quenelles



Soof

Kalfskroketten


Ze gebruikt gelatine...

Poelet koken met soepgroente, foelie, laurier, peper
Zeef en vang vocht op
Bewaar uit de zeef alleen het vlees

Roux, bouillon, gelatine, vlees
P/z, peterselie, nootmuskaat, bouillonpoeder of Maggi?
Koelen

Vormen, dubbel paneren, frituren




Ook Unilever
Marmite voor Nieuw Zeeland
(Voor Australië Our Mate)


Czech Cookery

Aardappelkroketten


Geraspte aardappel, maismeel, z/p, nootmuskaat, peterselie

Zachte boter en eigeel
Kneed tot deeg

Enzovoorts (paneren met gekruimelde Corn flakes)



Margriet Kookboek

Groentecroquetten


Bak soepgroente in boter

Roux, p/z, nootmuskaat

Groente erbij

Enzovoorts



In the United Kingdom, the Oxo brand belongs to Premier Foods.
In South Africa, the Oxo brand is owned and manufactured by Mars, Incorporated.
In Canada it is owned and manufactured by Knorr.



De Avontuurlijke Keuken

Zalmkroketten

Ja, die truus schrijft natuurlijk "kroketjes"...


Roux, melk, ui zeer fijn gehakt, peterselie
P/z, citroensap

Zalm uit blik uitlekken en schoonmaken
Stukjes, Parmezaan erdoor, door de saus
(Ik zou ook mooie visfond gebruiken en geen kaas)

Koelen enzovoorts



(Zelfde boek)

Turkse viskroketten

("kroketjes" dus weer, daar kon je vergif op innemen)


Vis koken met iets azijn, citroenpeper (dat staat er allemaal niet, maar ik maak het maakbaar), laurier, peterselie
Vis eruit, bouillon voor wat anders
Vis schoon en klein

Vis, broodkruim, ui, rauw ei, pijnboompitten en/of amandelen (gehakt), krenten, piment, p/z

Enzovoort



Tesco dus



Mosterd

Kaaskroketten


Roux

Van het vuur af geraspte kaas, grove mosterd

Iets warmen, niet koken

P/z

Koelen enzovoorts



Het complete frituurboek

Bitterballen


Ui bakken in boter

Bloem... Bouillon...

Gehakte vleesresten...

P/z, bouillonpoeder, peterselie

Koelen, balletjes enzovoorts



Bega Cheese (Australië)



100 Kaasgerechten

Aardappelcroquetten met kaas


Koude gekookte aardappelen prakken met p (geen z want daarmee zijn ze gekookt) en nootmuskaat

Geraspte kaas, melk, eierdooier, "Misschien ook iets zout"

Deeg, enzovoorts



Groot Surinaams Kookboek

Garnalen bitterballen


Gedroogde garnalen wassen en weken

Bouillon koken en dikken met havermout (yuck...)

Mosterd, zout, koelen

Garnalen met kleingesneden ui zachtjes bakken

Vijzelen met een pepertje maar het mag niet echt heet worden

Garnalen en prut bij mekaar, balletjes enzovoorts



Unilever



Zie de volgende aflevering hier