donderdag 4 januari 2018

Diner 02 01




Die vergat ik te posten

Het einde van het dagelijkse eetfestijn sedert 24 december



Borrelhapjes

Pikante Rio Mare sardienfilets
Met stokbrood


Apéritif

Martini Brut
Net zo'n boerensmaak als Laurent Perrier


Voorgerecht

Kaviaar

Met Blini en met Smetana
Die Baeri kaviaar is erg goedkoop (€ 30,-/50 gram) maar niet super (dan ook)
Ietsje te vissig, ietsje te zout
Wel erg mooie samenhangigheid, hoe zeg je dat




Hoofdgerecht

Lamsschenkel

Sous vide 17 uur, 70°

Het komt er (afgekoeld) prachtig uit, in een mantel van gelei (zie de volgende foto)

Olijfolie, ui, knof, grove zwarte peper...
De gelei, witte wijn, wat Oxo of zo...
Stukjes vlees...

Mooie grote erg rijpe (uit de kas, aan de plant gerijpte) tomaten in de oven
Provençale (olijfolie, selderijzout, rozemarijn, zwarte peper)

Spaghetti




Kaas

Mimolette
Ook wel Commissiekaas


Nagerecht

Mascarpone, Ricotta, Schabziger

Schabziger is die groene Zwitserse kaas, die busjes met poeder, maar dan ongemalen
Daarmee experimenteren met mengen met Mascarpone en/of Ricotta
Dit verhaal is nog niet af
Heel veel ideeën
Komt!


Likeur

Grand Marnier






Ik heb trouwens prachtige ideeën over dat sous vide

Rode biet in spek verpakt vacumeren...

Hamlappen (nou ja, een blokvormig stuk) in lotusblad verpakt vacumeren, of een stoofkippenpoot in bamboeblad...