Friet
Met paardenvlees en rabarber
Een van de twee keer hier vandaag deden we makkelijk
Je kan naar de paardenslager gaan, maar je kan ook bij Jumbo zo'n blikje kopen
Boter, ui, knof, grove zwarte peper...
Wat rode wijn...
Blik erbij, roeren en proeven
Aardappelschijfjes voorbakken en afbakken
De helft werd mooi Pommes souffleés
Potje rabarbercompôte uit de koeling trekken...
Met Mayo en Belse pickels...
Ik had wel meer pommetjes dan hieronder hoor, maar ik bakte telkens een klein haffeltje...
Ovenaardappelen
Met gekonfijte eendenpoot en uienringen
Ovenaardappelen maken met p/z, wat ui en knof
Door het eendenvet gehaald dan dus
Grove uienringen idem
Cuisse de canard confit ook in de oven...
Gegeten met Tkemali
Rare maar erg lekkere combi
Aardappelpuree
Met eieren, prei en mosterdsaus
Puree maken (níet met kruimige aardappelen, en níet met een pureeknijper, we zijn Johannes Verdampt niet) met witte peper, nootmuskaat, volle melk en boter
Eieren hard koken, pellen
Prei goed blancheren
Flink boter, sjalot, knof, Koreaanse grof gemalen rode peper (of Ñora of half pikant half zoet paprikapoeder)...
Prei erbij...
Bloem...
Melk, witte wijn en wat Oxo...
Puree in een ovenschaal, schijven ei erop
Saus op smaak met mosterd en over het ei
In de oven
Serveer met citroen
Gekookte aardappel
Met koolvis, peultjes en kerrie
De vis ontdooien, en de peultjes kop-kont-doormidden en in koud water
Een West-Afrikaanse kerrie maken van komijn- en korianderzaad (beide geroosterd), zwarte peper, kaneel, kruidnagel, droge rode pepers, iets kardemom en flink koenjit
Aardappelen koken in geitenmelk met zout
Uit (melk bewaren!), koel, schijven
Met ghee een gebonden saus maken met de gebruikte melk en kippenbouillon
(Eerst ui en knof aanbraden, daarna de kerrie erbij)
Proef; citroen?
Aardappelschijven erin
Pindaolie, rode ui, knof, peultjes sauteren
Kippenbouillon, garen
Vis droogdeppen en bakken
Meuk
Oftewel alweer dikke chips
En daar weer rabarber bij
Met ook nog knak
Verse, van Aldi!
Die dikke chips zie het eerste gerecht vandaag
Knak heel zachtjes koken
Echt gerookt en in echte schapendarm
Ik at het met vier pickles!
Garlic pickle (met heel kleine knoflookteentjes erin)
Lime pickle (met heel kleine halve lemmetjes)
Mango pickle (met halve miniatuur mango'tjes)
Chili pickle (met groene pepertjes)