zaterdag 6 januari 2018

Restaurants



Ik was aan het zoeken
Wat voor foto's vandaag
Vond een mapje met her en der op banketten genomen foto's
Van erg lang geleden

Ik heb ook een lijstje met ideeën voor foto's
Neo Rauch stond erop
Wat een aanstellerige flauwekul!


Ik ontwikkelde een app


Je scant de naam van een culischrijver, en dan lees je de waardering van diens werk

Het functioneert nog niet naar wens
Wie ik ook scan, hij zegt steeds "Culinaire apelul!"


Zo ook met Smac van Dinthworm
Die schrijft restaurantbeoordelingen



Rijnzicht

Verkoolde biet met een vulling van kaas

Knapperige blaadjes van mais en gebrande boter

Geserveerd op zwarte rivierklei met poeder van koppen(??)

Een ei van suiker wordt op ons bord kapotgegooid

Gerookte karnemelk

Gel van gemberbier met marshmallow van hibiscus

Ik bedoel: ben je dan een culinaire apelul of ben je dan geen culinaire apelul?




Baut Paradijs

In de open keuken koken mannen met baarden

Rauwe sambal

De bediening is getatoeëerd


Weduwe van Toorn

De makreel à la Russe (russe, ja, ontsnapte slingeraap) is ook al zo'n mooi gerecht uit de oude doos
Dat is gewoon Russisch ei en daar hoort blauwe vis bij
Niks speciaals hoor


Spetters

Hoe je starend over de Westerschelde op Anjouduif met cantharellen komt, is ons een raadsel
Het is wel goed gemaakt

Nou wat lul je dan Godverdomme?




Oproer

(Hoe je trouwens bij een tent die Oproer heet kunt gaan eten, of bij Spetters of bij iemand die in het paradijs zit te bouten, dát is míj een raadsel...)

vrolijkmakend
mooi samengaat
fijne pure
smaakt beter
frisse tegenhanger
verrassend begeleid door
Ik vind het alwéer lekker
verrassend
knapperig
De vleeseter is er even stil van
en helemaal niks negatiefs, helemaal niks, nul

Cijfer: 7

Is dat gekwaak of is dat geen gekwaak?


Alice

Alleen menu vanaf vier gangen
Geen kaart
Daar ga je toch enkel tegen de gevel pissen?

In honing gebakken druiven

Als groente zijn er gekookte aardappelen

Een weckpotje met tiramisu

Ik bedoel: dat kan je dan toch verwachten?!




La Rive

Na 23 jaar uit de sterrenhemel verbannen

En die kwaaksliert, hoe heet ie ook weer, die krijgt vanuit het niets twee sterren

Is dat sterren gedoe flauwekul of is dat geen flauwekul?



Valenzia

Kabeljauwbeignet noemt hij kabeljauwkroketjes

En trouwens dat hebben ze ook onuitroeibaar, die culinaire apelullen
Wangetjes, kroketjes, aardappeltjes...

Ik kan het allemaal niet meer lezen zonder onpasselijk te worden...




Dit was geen buffet of zo!
Dit was op het schip!
Zuurkoolstamp!
Rechts runder, links varkensworst


Dit hierboven schreef ik zaterdags, en zondagmorgen in bed was het weer raak

Calva

Dat Tripadvisor zo'n nep is, en pal daarachter een verhaaltje over Iens
Alsof dat Godverdomme geen nep is!

Ik schreef op de site van Iens ooit een hele reeks recensies (zie hier; alle links hier in een nieuw venster), allemaal nep: dingen "gegeten" die niet op de kaart staan, er gegeten op een dag dat het altijd dicht is, meerdere dingen gegeten die niet op de kaart staan (uiensoep, forel, courget) op een dag dat het altijd dicht is, je kan het zo gek niet verzinnen of het wordt gepubliceerd...
Kreeg van een van de restauranteigenaren ook nog een compliment! Wat een nep allemaal
Iens: "Wij controleren alles", hahahahahahahahaha!!!!!!!
De Telegraaf heeft er ook al eens over geschreven; recensie over een restaurant wat al lange tijd failliet en dicht was...

Maar goed

Japanse ponzu schrijft ie
Alsof er andere Ponzu dan Japanse bestaat
Trouwens die kan geen twee maanden schrijven zonder Ponzu te vermelden
Verder is Ponzu een verhaspelde naam (Pon su) en schrijf als je het echt goed wilt doen Aji pon

De kok zelf komt in een leren sloof aan tafel
Je bent een culinaire houthakker of je bent het niet

Er liggen bereidingen van wortel bij
Bereidingen van oerwortel
Flikker op en steek ze in je culinaire reet!
(Nóg een bereiding!)





Per ongeluk hoorde ik gisteren Mangiare

Die Mossel wist dat het over ambergris zou gaan, maar neemt niet de moeite even op te zoeken wat het is of hoe je het uitspreekt ("ambergerris")

Die Mossel noch wie dan ook van het gezelschap (incluis de lopende erectie Hermus) wist niet wat foezel is (de Schele hagedis Jonas Fluit was met vakantie)

Rum-bowl schrijven ze "Rumbol"...

Dat heb je, als de eerste de beste proleten vrijelijk hun bek mogen opendoen...