dinsdag 7 februari 2017

Boekweit en Pita en zo




Eerst twee recepten waarvan ik het recept kwijt ben, ik bedoel de notities
Uit het hoofd dus

En vandaag vijf recepten waarvan vier met ei
Dat betekent niet dat ik zo dikwijls ei eet, dat is toeval

Je ziet ook nog eens twee keer Surinaams ei in het begin, maar ja, dat moet kunnen...



Boekweitpannenkoek

Met Surinaams ei en snijbonen in kerriesaus


Over die pannenkoek valt weinig te zeggen
Als een normale, maar met boekweit
Ik vind wel dat een boekweit pannenkoek wat gist verdiend, dat is heel mooi (Blini!)

Eieren hard koken, pellen en zo

Snijbonen in sepjes snijden (Roma bonen heet dat) en opbakken in arachide-of zonnebloemolie / uit de pan

Ui, knof, lombok...
Snijbonen, witte wijn...
Kerrie of kerrie-ingrediënten...
Bloem...
Melk...

Pannenkoeken bakken en tegelijkertijd gekookte eieren rondom bruin bakken in zonnebloemolie...




Cassave met ei en snijbonen


Verdomd als het niet waar is: weer die Surinaamse eieren en weer snijbonen...
Maar ja, er zat bijna een maand tussen hoor, verdomd

Cassave maak je klaar net als aardappel, maar pas op: het slaat in ene om van bijna gaar naar te gaar.

Ik heb het verder allemaal precies zoals hierboven gemaakt, maar niks kerrie maar pikante paprikapuree van de Turk. Dus. En de cassave in blokjes gekookt.

Vroeger moest je cassave raspen en spoelen en uitknijpen vanwege het blauwzuur, maar dat is eruit gefokt



Roerom

Limburg

Een spekpannenkoek maar met veel bloem en veel ei en veel ui


Boter, zoete ui, langzaam laag stoven, marsala (mijn toevoeging), langzaam doorstoven...

Spekjes uitbakken...
Bloem...
Melk...
Van het vuur, wat koelen, forsch eieren erdoor kloppen, p/z...

Pannenkoek (eierstruif zeg maar) bakken, ui ernaast, "Zoute stroop" erbij (zie hier; alle links hier in een nieuw venster)


Lijkt een beetje op Gronings Stip





Shakshouka

Israel

Ik schrijf geen maïs en geen Israël want dat is dubbel op en dat hoort niet
(Joden schrijf je zo wel, maar joden schrijf je zo niet) (behalve Leon de Winter) (Lees trouwens de ontzagwekkend geborneerde wintertenenlul hier)

Olijfolie, paprikastukjes kort, uit de pan (behalve als je buitengegroeide paprika hebt maar wie hep dat...)

Ui, knof, lombok, gebroken komijn- en idem korianderzaad...

Tomatenprut... en voorzichtig wat inkoken

Kippenbouillon, Fino, weer wat inkoken met wat droge zwarte olijven...

Pita bakken

Paprika erdoor en eieren erin pocheren...




Forel

Eindelijk geen eieren!

Met Libanees brood en Pieds de mouton


Recept uit Baden

Alufolie, peterselie, p/z, forel, peterselie, p/z, witte wijn en de papillotte dichtvouwen
Oven

Pieds de mouton (Gele stekelzwam maar dat is een vieze naam) zijn schoongeborsteld natuurlijk
Kontje eraf, stukjes steel met olijfolie, sjalot en knof bakken, z/p, stukjes hoeden erbij (niet te klein)...
Wat witte wijn...

Libanees brood in de rotipan bakken


Pieds de mouton zijn ook heerlijk bij zwezerik




Die Badr Harig schijnt nou erg aan het oefenen te zijn met kamelen neuken vanaf een keukentrapje, dat schijnt iets heel nieuws te zijn, dat je dan niet omvalt of zo...
Ik zeg niet dat het waar is hoor, je hoort het zeggen, dat zeg ik

Die Koevoet en die Neusturk, die wouwen hem erbij hebben maar dat kon niet, want dan moest ie een formulier invullen...

Die Simpsons probeerde het ook, maar die legde het verkeerde partijprogramma uit...


O ja en Loek stuurde een recept uit dat Trattoria kookboek
Jezus Maria en Jozef...
Bolito misto
Uien, wortels, bleekselderij, prei, aardappels
"Kalfsbotten in stukken gezaagd", kalfshoef ("Vraag uw slager de haren eraf te schroeien", wat een gelul en wat een kutvertaling), runderschenkel, kalfsschenkel (jawel, beide; wat een enorme wichtigmacherige flauwekul), "stukken kalfsbeen afkomstig van het einde van de schenkel" oftewel vertaald door een doos die zelfs nog nooit een mergpijp heeft gezien, "ingelegde ossentong" (die vertaaldoos verdomd die heeft zelfs nog nooit een echt stuk vlees gezien), "kapoen of poelarde", "zampone of cotechino"
Zonnebloemolie, rode wijn
Laurier

Wat een gelul allemaal...




Hahahahaha!
Wat is mijn blog toch populair!
Zoek op janneke + vreugdeloos en zie wat bovenaan staat hahahahaha!

Zoek op Huivers, Kleynejan, Broekbaard, Hamersmaak e tutti quanti...
Woehahahahahahahahahahahaha!

Ik heb die kwaakhoofden gedegenereerd tot mislukte stripfiguren...