zaterdag 4 februari 2017

Culinaire mail



Vandaag foto's van Kip in bamboeblad
Bamboeblad weken vtv


Culinaire mail, tsja


Weekend was altijd de beste, en is nog steeds de beste, maar ja, ik link naar artikelen en recepten, en tegenwoordig zijn die na anderhalve maand of zo weg van de server...

Dat gaan we dus niet meer doen

Ik geef een laatste keer wat Weekend links, vandaag is het 4 februari 2017, dus als u na maart 2017 op die links klikt dat werkt dat niet meer

Stom van die lui want wat neemt dat nou voor serverruimte in...
Enkel wat tekst, en alle deco eromheen is hergebruikte lay-out...




Weekend, recepten


Pannenkoeken zie hier (alle links hier in een nieuw venster)


Pastinaak! Voor Vreugdeloos! Zie hier


Chocolademousse zie hier


Gevulde bolcourget zie hier



(Wat kan ik toch goed koken!)


Weekend, menu's


Zie de meest recente hier

Zeeduivel met salie en spek...


Nog een hier

Pie van lamsvles en winterkool...


Nog een hier

Misschien maar beter ook dat ik met ze ophou, want die redacteurs zijn aan het ontbelgen

Soep met wortel en pastinaak...

Soep van zoete aardappel, sumak en granaatappel met geroosterde pinda's, koriander en limoen
Nog niet dwaas genoeg om bij Boer Jonnie te mogen werken maar wat dat betreft gaat het de goede kant op
Enkel nog wat augurkenschuim erbij (dat had Slotering ook gegeten in Zwolle; zie hier)


De laatste ever zie hier

Sic transit...




Diversen


De Japanse keuken in de Europese keuken

Hyperdehype

Zie hier



Koffiebloesemhoning zie hier



De Smaken van Griekenland heeft weer nieuwe spullen

Zie hier


Net als De Spaanse Winkel, zie hier





We moeten rot en zuur eten, de geestelijk gehandicapte zwakzinnige mongolen...

Zie hier



Win een eis naar Thailand!

Zie hier



Babi pangang werd oorspronkelijk rood gemaakt met bloed! Kwaakkwaak!

Zie hier



Latin Comfort Food zie hier



Spiraaltaart van Natuur en Milieu

Een vegetarisch spiraaltje!

Zie hier



(Mihun van rode rijst)



Het was weer raak vanavond!

God God God wat was het weer lekker!


Een baveuse omelet (voor alle duidelijkheid: baveuse omdat je goed omeletten kan bakken, en niks die Lyon flauwekul met geklopt eiwit!) met Fino erdoor in plaats van melk of room

Ach ach ach ach ach...

Maar ja, ik gebruik wel eieren van Zorgboerderij Wienes natuurlijk (Jumbo)

Die "van de maatschappij verwijderde" of hoe heet het tiepes werken toch anders dan een sorteermachine
Staat ook op de doosjes: "Zes eieren van verschillend formaat", heerlijk!

En je kookt ze en je pelt ze en je snijdt ze doormidden en dan blijkt de dooier redelijk in het midden te zitten, dus die eieren hebben niet maanden in de opslag gestaan (waarna je ze niet meer kan gebruiken voor gevulde eieren want de dooier zit tegen de zijkant)

Maar goed, die Fino drukt het zoete van het ei wat weg en dan kan je er (zoals ik deed!) een iets zoete tomatensaus (met pils erdoor namelijk) bijgeven

En veldertjes! Verse kapucijners, jonge kapucijners