aardappelen, pasta, rijst of bonen
Pizza
Sloppy Joe's
Met gehakt, tomatensaus, mais, kaas en Sloppy Joe's kruiden
Olijfolie, ui, knof [en een rood lombokje! ssst!]...
Rundergehakt...
Tomatensaus en Sloppy Joe's kruiden (McCormick of zie hier; alle links hier in een nieuw venster; in McCormick zit ook nog kruidnagel maar van mij mag dat achterwege blijven)...
Pizza, die saus, mais, geraspte Emmentaler...
Mooie variant!
Stukjes droge zwarte olijven door de saus
Geen mais
Mooie plakken Mozzarella erop
Béchamel
Nou ja, gebonden saus
Dat kan vaak prima als koolhydraat dienen
(Dit recept kan ook met een pureerand eromheen de oven in)
Met gerookte haddock en kastanjechampignons
Maak Basissaus (Béchamel maar dan met 1/3 melk, 1/3 bouillon, 1/3 witte wijn; begin trouwens met sjalot en knof)
Maak er mosterdsaus van, met Colman's mosterdpoeder (ik bedoel: maak daar mosterd van eerst)
Ontvel en ontgraat de haddock, en snipper (gebruik eventueel gerookte haring)
Bak kastanjechampignons
De champignons en de haring door de saus en die in een ingevette ovenschotel
Paneermeel, boter(-spray), oven
Serveer met citroen
(Hieronder: ik had de helft uit die schaal geschept, en de saus was onder de rest uitgelopen toen ik de foto ging maken)
Knoedels
In zuurkoolsoep met gerookte makreel
Dit is een gerecht, dat moet in elk Oost-Europees land voorkomen, dat kan niet anders
Ganzenvet, ui, knof en een gehakt gedroogd pepertje...
Kummel en laurier...
Zuurkool erbij en met twee vorken losmaken
Redelijk goed aanbakken
Zuurkool uit de pan, speklappen zonder zwoerd bodembedekkend erin, zuurkool erop, paprikapoeder, scheut witte wijn en fors ganzenfond (betere Duitse super)...
Uren sudderen
Een ei breken, bakpoeder, bloem, prakken...
Volle melk, knoedeldeeg maken, knoedels vormen
Half uur
In gezouten water koken tot ze drijven
Afgieten en in de soep
10 minuten sudderen
Visstukjes in de soep
10 minuten sudderen
Serveren met zure room
Zoete aardappel
Met schouderkarbonade en aubergine
Zoete aardappel schillen, schijven, half gaar koken
Schijven aubergine, flink zout aan twee kanten, 10 minuten...
Afspoelen onder de kraan, uitknijpen (niet onder de kraan!), droogdeppen
Olijfolie, ui, knof, grove zwarte peper...
Schijven zoete aardappel meebakken, uit de pan, aubergine bakken...
Karbonade op de grilpan...
Zoete aardappel terug in de pan
Serveren met Tkemali (Russische winkel)
Doperwten en mais
Want kijk, dat zijn beide groenten die tegen koolhydraten aanhangen
Dus een prima "koolhydraat en groente" component
Met sucadelappen
De sucadelappen door de bloem, in boter aanbraden
Uit de pan
Ui, knof, soepgroenten (geen paprika of bloemkool) en peterselie...
Laurier, peperbolletjes...
Vlees erbij en zeer lang op 55° stoven in witte Côtes du Rhône
Olijfolie, ui, knof...
Zoete paprikapuree (betere Turk) (hou het dik)...
P/z, Fino, doperwten, mais...
Uit de saus en in een zeef en een doek erop
Saus inkoken en er wat Crème fraiche doorwerken
En weer vergeet ik Godverdegodver de saus mee te fotograferen...
Trouw, puzzel
"Kookboekenschrijfster en kok, die met de VPRO een serie maakte (3 en 5 letters)"
Raar...
Alleen Retteketet is al 10 letters...