maandag 20 februari 2017

Drie-gangen keuzemenu



Nog eens een paar plaatjes van de Böttcherstraße in Bremen
Het was jammer genoeg slecht weer
Je wordt er duizelig van de hoeveelheid kunst die daar op je af komt



Het jaarlijkse homo diner

Ga ik weer koken



Voorgerechten


Het moet steeds vego, vis, vlees zijn
Ja, niet het nagerecht dan dus

Mijn voorstel hoeronder, zonder problemen goedgekeurd


Linzencroquetten
Zoetzuur van abrikozen
(Verder niets hier, beetje deco)

Linzenkroketten zijn niet makkelijk te maken, maar overheerlijk

Maar er moet wel zoetzuur of zo bij
Ik maak chutney van Aldi abrikozenjam


Rauwe makreel
Komkommersalade
Koude lontongblokjes

Rauwe makreel is natuurlijk fantastisch lekker als supervers, en ik krijg ze 's ochtends gevangen aan

Die komkommersalade verzon ik er maar even bij want ik weet nog niet zo goed wat ik erbij ga geven
Maar het klinkt lekker, daar ging het even om, en ik kan altijd zeggen dat er geen mooie komkommers te koop waren
"Allemaal weggekocht door", nou ja
(Die nichten lezen dit niet hoor)


Jambon de Paris
Groene salade
Stokbrood

Heb ik laatst nog gepubliceerd
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)

Groene salade:
Botersla, ook Iceberg, komkommer, ui, dressing met knof en z/p




Hoofdgerechten


Omelet met prei en kokos
Rijst
Saus van gebonden groentebouillon

Die omelet is Dadar isi
Altijd heerlijk
Je prakt ei met tofu en daarvan bak je een omelet
Geblancheerde prei erin en kokosrasp


Octopus met chorizo
(Uhh: dat mocht; dat hoefde niet vleesloos te zijn)
Witte bonen
Tomatensalade

Je stooft het bij mekaar

Serveren met Pochas, mooie Spaanse witte bonen, in ietsje bouillon


Luikse gehaktballetjes
Gestoomde Roseval aardappelen
Haricots verts

Gehaktballetjes in varkensnet, gestoofd in bruine Leffe

De haricots gesauteerd in ghee, gegaard in bouillon met een scheut Peket




Nagerechten


IJs van drie pruimen

Ik kan goede puree van groene en van rode (van binnen dan dus) pruimen kopen, en de derde soort, zwart ijs, maak ik van gedroogde geweekte pruimen, op de manier van Holsteiner Pflaumenmus ("Dunkel und wurzig!")


Vijgenflappen

Flappen à la appelflappen, maar met verse vijg en vijgenjam (betere Turk)(Niet Koevoet!)


Drie mooie kazen

Beaufort, Saint Agur, Maroilles



Ze zitten steeds aan de tieten van die middelste
(Ja, die homo's niet, de mensen daar)
Ik zou dat buikje ook ff lekker meenemen altijd...