Bimi met pasta
Lachen gieren brullen!
Enkele notities, gemaakt in de afgelopen maanden
Huivers verbaast zich over een kooieend met schot
Zo'n beest kan toch een verdwaald kogeltje hebben opgevangen?
Kwaakkwaak!
Kleynejan ontdekt gerookte forel met mierikswortel
Dat is al meer dan 100 jaar een klassieker...
Niks "een inkoppertje uit Duitsland met een knipoog" culinaire suflul
Zie je uit wat voor milieu zo iemand komt...
"mijn ongepolijste artiestendom vieren" God samme krake...
Huivers weer
"pimentón (gerookt paprikapoeder)"
Gelul
Pimentón is paprikapoeder tout court
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Meestal gemaakt van appelpaprika, zie hier
Zoek in die Wiki link naar ahumado (gerookt) en je vindt een eind naar beneden dat dat roken gebeurt met een bepaalde soort uit La Vera
Schipperen
Mayonaise maken en dan niet mei ei maar met het vocht uit een blikje kikkererwten...
"het smaakt bijna hetzelfde"
Ja, als je nul smaakt hebt dan smaakt alles bijna hetzelfde...
Dadelpasta
Ga het als spijs in een Stol gebruiken
Pi Pa-Poen
In de toko zijn ook "zakjes met gepekelde reepjes groente te koop"
Blabla...
Pi Pa-Poen weer
Dat je kip kan vervangen door geroosterde kikkererwten
Ik zal de Volkskrant gaan vervangen door de Barneveldse Krant
En koken met "vegaspekjes"
Te suf Godverdomme om met gerookte tofu of zo te koken...
Van den Kloet
Die kookt met patisson in november...
"Waar koop je nou patisson?"
Brilletje kopen en AH binnen lopen, maar dan wel in het seizoen natuurlijk
Kleynejan weer
Truffade "met verse Laguiole kaas"
Dat bestaat helemaal niet, culinaire regenworm!
Laguiole moet minstens drie maanden rijpen voor het mag worden verkocht
De culinaire zakkewasser is in de war met Tome fraîche
(Wat weer iets heel anders is dan Tome)
En dan dat recept...
Truffade wordt tot pap geroerd, culinaire zwartpooteikel
En dat schrijft dan dikke boeken over culinaire zaken
(Overmorgen trouwens de blunders op de pagina's 200-300)...
Zoiets kan op de hele wereld enkel in dit culinair Neanderthalerland...
Escargot spiesjes
Een vondst!
Oldemuis
"bloem of volkorenmeel met baksoda, dat sneller rijst dan gewone gist"
Volkorenbrood laten rijzen met baksoda, woehahahahahahahahaha!!!!!!
God wat een onnozele hals...
Schipperen
Amsterdamse gehaktballen met garnalen
Met rundergehakt ja, arme lui of niet, niet met varkensgehakt
En met ook ei natuurlijk want dan kan er brood bij
Oldemuis weer
"lekker koken is vooral goed proeven"
Lekker koken is A er gevoel voor hebben, B erg veel ervaring hebben, C in je kop smaken kunnen combineren, en dan komt pas proeven
(En als je echt goed bent dan hoef je bijna niet te proeven)
Naam eraf gescheurd
Van deze kwaker die "ras [raz ja] el hanout" voorschrijft
Dat is de categorie Libelle en Margriet auteurs die kerrie voorschrijven
100 soorten van elk, maar ja, totaal geen benul waarover ze het hebben
Potted shrimps in wording
Huivers
Dorade met boerenkool
Klompen met veters
Kleynejan
Dat gelul over sluipsuikers
Nog geen week na een paginagroot (of twee pagina's zelfs?) verhaal in dezelfde krant, over dat dat allemaal gelul is
Maar ja, je moet toch ergens culinair over schrijven als je geen culinair verstand hebt...
Van den Kloet
Een vriendin bracht "twee reeds gekruide eenden mee"
Dat zou bij mij dus meteen klats buiten en opsodemieteren en niks vriendin meer zijn
En nou komt de allermooiste
Pi Pa-Poen
"Laksa had mijn moeder erbij geschreven. maar ik weet zeker dat ze het met so-oen maakte"
Dat is precies hetzelfde, suffe vegatorische truus!
"Culinair expert", Chinees-Indisch opgevoed en dan nog nul weten van de Chinees-Indische keuken, hoe is het Godverdomme allemaal mogelijk...
Prachtige zelfgemaakte ravioli...
O ja!
Zie hier
Pronkerwt is Lathyrus odoratus, en daarvan wordt het zaad niet gegeten
En tsja, Cicerchie is Lathyrus sativus, en daar zit zenuwgif in en daarvan krijg je verlammingen, zie hier
"una patologia neurodegenerativa" krijg je bij de Gezonde Apotheker! Wow!
Ze verkopen ook dit hier
"Gepelde tuinbonen" is gelul
Dit is Fave sgusciate, "gepelde bonen" (vandaar die gepelde tuinbonen, wat ook gelul is want gepelde tuinbonen kan je niet drogen want tuinbonen moet je in de peul drogen net als alle bonen), Lupinus angustifolius is het dus, lupine waarvan "bonenmeel" wordt gemaakt (voor in de bitterkoekjes en zo)
Misschien is die Gezonde Apotheker gewoon een namaak apotheker!
Shanghai paksoy