vrijdag 21 juni 2013

Scone met kwark


Een verdories lekkere salade met o.a. een oude scone met kwark van de Jumbo, feta met honing van de Aldi en die zwarte olijven van 49 cent van de Jumbo.
Ik snipperde een rode ui en een groene paprika en deed er goede olijfolie, appelazijn , p/z en rietsuiker bij. Deed daarbij die olijven, ontdaan van pit en extra bestrooid met knoflookzeezout en peper. Deed een spritz rode tabasco bij de vinaigrette. De helft van een hele grote vleestomaat aan plakjes erbij. Ik bakte dobbelsteentjes van de scone in olijfolie en deponeerde ze op de salade en deed daarop een stuk of drie feta schijfjes (aan stukjes) door. Hussselen en lekker. Althans: ik vond het erg lekker.

Waarom zie ik de meeste grote t(r)utten “schilderijen uitleggen”. Kunsthistorica’s! Tuthola’s uit beschermde omgeving, herkenbaar aan een parelsnoer, lullen een end weg over het werk van jongens die waarschijnlijk apelazarus zouden worden bij het zien en horen van een dergelijke droogstoppelige, lachwekkende uitleg van hun werkstukjes.

Groet, Loek