vrijdag 14 juni 2013

Post en inkopen



Kimchi.
Zie hier (alle links hier in een nieuw venster).
Een klein jaartje geleden heb ik het zelf gemaakt.
Maar dan maak je meteen veel, en dat verbruik je niet meteen...

Weekend Culinair

Zie foodnieuws (ongeveer 1.000 keer, uhh, nee, ik moet eerlijk blijven, ongeveer 600.000 keer interessanter dan Foodlog) hier (alle links hier in een nieuw venster), en nog meer hier en nóg meer hier. (Kijk, dat zijn Belgen, ja? En trouwens pladijs is schol.)

Zie het weekmenu hier en nog een week hier. En toemaar-toemaar nóg een week hier.

Mattentaart hier.

Zes nieuwe streekproducten erkend hier.


Laurierdrop.
Pure drop.
Nou ja, puur: laurierdrop dus.
Zie Drop in de Keuken hier. 

Zest

Bij vreemden aan tafel hier.

Restaurant Niks voor Mij hier.

Tonijn-sushi-ologie hier.

Rosé en bubbels hier.

Links en ook gekwaak trouwens hier en hier.

Parijs-gekwaak deel 2 hier.


Chayote, Christofine, Laboe / Labu siam
(Oehoe, Wateetons!
Kan je schrijven!
"Ontdekt!!")
Eetsnob

Restaurant Acquavite, Naarden Vesting (daar zat die Jan de Boef toch?) hier.

Zalm met mierikswortel hier.

Pollepels hier.

Culinaire Nieuwsbrief

Argentijnse wijn hier.

Gedroogd fruit (hadden we dat niet al?) hier.


Zoethout.
Gaan we ook iets mee doen.

Varia

Kookpunt hier.
Kijk, dat is weer die onnozelheid.
Zie je bovenaan op die pagina een mooi mes, en dat is dan op die site niet te vinden...

De Werkbij (de enige in Nederland die -ongelofelijk lekkere- zwarte boekweithoning verkoopt!) hier, en je kan er ook gaan werken, zie hier.
(Als je die zwarte boekweithoning te heavy vindt, "afkickhoning" zeg maar, mix het dan op een heel laag vuurtje een op een met klaverhoning.)

Amerikaanse recepten (niet van die super commerciële zeikerds van laatst, die heb ik afgeschaft) hier.


Vertaling
"Wateetons heeft van Voorzitter Mao toestemming gekregen om de veer, die door Madame Mao in zijn reet was gestoken, op zijn pet te zetten!"

Tot slot, niet schrikken, Foodlog hier.
Su-per interessant!!