woensdag 27 oktober 2010

Zuiderling,


dat ben ik ook, en sinds kort heb ik concurrentie.AH. Waarom het Gezonde Keus is als het uit Madagascar komt en traditioneel gerookt is, dat ontgaat me.
Trek het morgen open en deel dan meer mede. Vandaag kan ik al wel mededelen dat AH haring in de aanbieding had en dat die ranzig smaakte, en van pappige ellende van de graat viel. Maar het was nog tot november goed, dat wel.
Hahahahaha! Als je hier na veranderingen aanbrengen klikt op Publiceren dan krijg je een zeg maar tussenpagina, waarop je moet klikken op Tonen en waarop Blogspot advertenties zet. Hahahahahaha!!!! Naar aanleiding van dit bericht meteen een advertentie van AH!

Culi-links
Nederlandse streekproducten hier (alle links hier in een nieuw venster).
Bourgondische boer met prehistorische website hier.
Geiten hier en hier.
Nog meer zuivel hier.
Volsmaakt hier.
Eetschrijven hier.
Spinazie Academie hier.
Tokowijzer hier.
Mes en vork hier (rechts en lager ook meer links; onduidelijk; "Lees meer" en dan is er geen tekst maar plaatjes...Ik zal voortaan geen foto's meer maken bij lamplicht...

Kocht gisteren trouwens ook gedroogde gemberwortel, heel dus. Je zal zeggen Nou en. Maar daar is om onduidelijke redenen moeilijk aan te komen tegenwoordig hoor! Probeer maar...
Enorm lekker vers geraspt over meloen...

Recept
Gemarineerde asperges
Groene of witte.
Kook asperges en laat ze afkoelen.
Marineer ze twee uur in olijfolie, witte wijn en sherry-azijn, met mosterd, basilicum, munt en peper.
Serveer met blokjes aardappel (koud dan dus), wat van de marinade en geraspte kaas.

Vanavond
Maïs-ui-knof met kruiden, stukjes harder erdoor die ik nog had, en gebakken partjes kweepeer erbij. Met mirin, Japanse soya en die wasabi van gisteren. Is dat multiculti of is dat niet multiculti?Zocht een foto van de sago palm (zie hieronder) maar vond niks aardigs en dacht toen in ene aan de Reizigerspalm (omdat ie altijd min of meer op een bepaalde windrichting staat), Ravenala madagascariensis.

Merapi hier.
Van Mentawai natuurlijk nog geen beelden. Sago hier.

O ja, helemaal vergeten sinds terug uit Frankrijk (alwaar geen eigen internet). Wekelijkse online scan met HouseCall. Ja, want af en toe was de comp traag, maar dat bleek uiteindelijk een of ander Adobe "clean" programma te zijn wat ik er af heb geflikkerd.
HouseCall hier. Vreemd trouwens: het exe file wat je bij je downloads krijgt is niet waarmee je het programma opzet, maar het programma zelf. Kopiëren naar map Onderhoud of zo dus. En kies bij settings voor Full system scan. Duurt wel ff (bij mij half miljoen bestanden = 6 uur) maar is uiterst goed.
Gratis? Ja natuurlijk. Die lui verzamelen verkoopbare gegevens over welke virussen etc. waar en wanneer.

Recept
Gemarineerde Feta
Laat Feta-blokjes 24 uur marineren, regelmatig omscheppend, in zonnebloemolie waar doorheen kerrie, gekneusd korianderzaad, idem venkelzaad, idem komijn en selderijzout is gemengd.
Serveer op sla, tomaat en komkommer, met een deel van de marinade en wat witte wijnazijn als dressing.Gemarineerde inktvis
Snijd de lijven van kleine inktvissen in ringetjes. Als het vel onbeschadigd is, haal het er dan niet af (mooi effect).
Doe de ringen in kokend water met zout, en kook tot ze gaar zijn.
Giet af en spoel koud.
Maak de marinade: meng witte wijnazijn en olijfolie, en kruid met venkelzaad, korianderzaad, groene kruiden, laurier, zout, cayennepeper en Worcestershire; voeg gesnipperde ui en idem knoflook toe, en geknipt selderijblad.
Doe de marinade in een pot en voeg de inktvisringen toe.
Laat twee dagen marineren op een koele plek, regelmatig goed omscheppend en zonder deksel tegen de anaerobe bacteriën vanwege die knoflook.
Serveer op een salade van sla, tomaat, komkommer, ui en zwarte olijven.
Niet bewaren.

Citaat
De eigenschappen die een arme man in staat stellen rijk te worden, zijn precies dezelfde eigenschappen die hem naderhand verhinderen ervan te genieten.
Rivarog.

Tot slot.
Had -per ongeluk- biologische maïs van AH. Enorm vezelig en nauwelijks zoetig. Echt iets voor als je verstoppingen hebt. Maar die hep ik nie...