vrijdag 8 oktober 2010

Uiterst pissig


commentaar op NRCNext blog gezet. Hier (alle links hier in een nieuw venster).
Zie trouwens hier.

Het kwaakhoofd met z'n fietspomp...
De opgeblazen kikker...

Uhh, smerige kop hier.



C1, help!, wat is dit?
Lijkt wel een peul van Johannesbroodboom, maar ja, dat hep je hier niet...
Soort tamarinde? Familie van Kruidjeroermeniet en zo?

Nog niet gecorrigeerd recept maar nu gecorrigeerd nu.
Boterkoek
200 g bloem
160 g witte basterdsuiker
160 g boter
Snufje zout
Beetje citroenrasp
Maak er deeg van.
Een ei splitsen en een heel klein beetje eigeel doorheen roeren. Door het deeg.
Springvorm invetten, deeg erin, weer een beetje eigeel erop wrijven, vlak maken, ruiten snijden op de bovenkant en garneren met amandelen of pecannoten.
Over de noten weer een beetje eigeel en een snuifje poedersuiker.
In een voorverwarmde over bakken op 180 graden ongeveer 45 minuten.
Uit de oven halen. Op een rooster zetten, en de koek "storten".
Ik laat hem daarna in een gesloten trommel afkoelen (besterven) voordat ik stukken of stukjes ga snijden.



Vandaag op de markt in het dorp hier, deze Franse pruimen. Best wel lekker. Knapperig, zoetzuur, fris, maar niet "bol van smaak", dat niet.

Gisteren.
Staartje stoofperen. Enne o ja, in plaats van rijstcrackers (dieet) koolhydraat-arm brood. Jee. Het smaakt niet én het kost € 4,20 / brood...

Vanavond
Paddo-bouillon, paddo-mix, rijst en tofu.Enorm lekker, dat proefde ik al...

Morgen weer Formule 1.
Vrije training 1 en 2: Red Bull.
Maar we zullen zien, morgen.



Mythen van het atelier hier.

Citaat
Shakespeare, Hamlet.
Zo maakt twijfel lafaards van ons allen.

Correctie.
Die Ilja Gort, Château DE la Garde trouwens, die zit richting St. Emillion. Niet dus Pessac.
Je kan je hier op de nieuwsbrief "Slurp!" abonneren.
Lasvammerug hier.
Tulipe Premium hier.
Gort's Channel hier.
Morgen meer Gort, dank alvast PJ.



Recept. Eindelijk.
Gedroogde paddestoelen met Pernod
Week gedroogde paddestoelen.
Laat ze uitlekken en bewaar het weekwater (zeef dat door een fijne zeef, zo´n koperen, wat een paardeharen zeef heet).
Bak wat spekjes uit, wat knoflook erbij, die paddestoelen meebakken, flamberen met Pernod, weekwater erbij en snel inkoken.
Nog wat crème fraiche erdoor op laag vuur.
Proeven op peper en zout.
Met melkzwam smaakt het het lekkerst, maar dat is natuurlijk weer ingewikkeld hier.