vrijdag 29 oktober 2010
Tsjongejongejonge...
Nieuwe computer. Een dag om Windows 7 te doorgronden. Een dag om alles over te zetten wat over te zetten valt. Een dag om alle software te installeren (updates!).
Tsjongejongejonge...
Uhh, nog geen Photoshop dus...
Gisteren
Sjalottenpuree.
Olijfolie, heel veel sjalot heel klein, gemberwortel en wat knof.
Witte port (vrij droog) en geraspte gemberwortel.
Paddo blokje (stukje), Worcestershire, grove witte peper.
Wat heet water als nodig.
Heel lang heel laag doorstoven.
Proef en als goed = + in kleine stukjes gesneden gemberbolletjes.
Ook lekker met rode port, bij varkenshaas gegratineerd met Cheddar. Die oranje Cheddar. Elizabeth Cheddar.
Olijfolie, sjalot, knof.
Wat fijngewreven komijn.
Kidneybonen erdoor. Proef op p/z.
Ingevette ovenschotel, bonenspul, plakjes Port Salut (of zo)(kocht PS omdat er een actie was, "Win een originele 2CV")(nop), kaas inkwasten met notenolie.
Oven.
Serveren met die sjalotten"puree",
Vanavond
Tsja. Ik had het planningsbestand dus niet voorhanden. Gebakken verse chorizo uit de diepvries getrokken. Inkopen gedaan. Twee rode paprika's en een pond krieltjes. Daarbij waren die twee minieme chorizo'tjes wel wat iel. Denkdenk. O ja! Fruits de mer in de diepvries!
Culi links
Oma's keuken hier (alle links hier in een nieuw venster).
Visrecepten hier.
Dat ziet er lekker uit hier.
Andere links
Dat "nieuwe" kasteel hier.
Vliegkunsten hier.
Recept
Gemengd zuur
"Zuur", want we maken het eerst met zout.
Los in water 70 gram zout per liter op.
Doe in een pot en voeg toe stukjes wortel, paprika, bloemkoolroosjes en verse zilver-uitjes; laat een dag staan. Gebruik eventueel ook stukjes rode peper.
Giet de helft van de pekel af en vervang door witte wijnazijn.
Serveer, goed uitgelekt, met stukjes augurk en zwarte en groene olijven.
Citaat
There is much pleasure to be gained from useless knowledge.
Bertrand Russell.
En nu gaan we koken en herinstaleeren en...
Zag een mij onbekende plant vandaag (dat is zeldzaam, in Nederland althans).
Brighamian insignis.
Ik had er m'n kop om verwed dat het een Euphorbiaceae zou zijn. Gelukkig niet verwed. Campanulaceae.
Hier en hier.
Publié par Maarten van Thiel à 18:33:00