donderdag 21 oktober 2010

Vandaag vroeg, want


vanmiddag naar Groningen, vanavond daar Spaanse les geven.



Gisteren
Jammie!
Olijfolie, sjalot, prei, knof.
Grove witte peper, paprikapoeder.
Zure room en ietsje witte wijn.
Wat oregano, wat basilicum.
Proef (het zure gaat er na even trekken van af).
Gnocchi koken.
Stukjes gerookte vis door de saus (ik gebruikte brado meen ik dat het heet).



Recept (Indonesisch: resep!-)
Gehaktballetjes met tomaten-sherrysaus, Spanje
Maak gehakt aan en braad de balletjes snel bruin.
Maak een goede tomatensaus, maar met droge sherry erdoor in plaats van rode wijn.
Stoof hierin de balletjes gaar.

Eerst maar die foto van M. die ik kwaijt was, Indonesische kookboekjes. (Dank!)
"Nyonya Rumah": mevrouw huis.

Aardig trouwens als je een Google doet op masak, masakan, makan... Vond dit -overigens wel trage- blog (alle links hier in een nieuw venster).
Nog een hier met die erg lekkere super kleine aubergine'tjes.



Culilinks uit een artikel op Foodlog. Halve finalisten Zuid Nederland van De Smaak van Nederland.
IJsvogel hier (alle links hier in een nieuw venster).
Kalkoen hier.
La Louche hier inclusief een uiterst onprofessionele louche, pollepel.
De la crème hier.
Stampballen hier.
Bier uit de fontein hier.
Slagerij hier.



Pata negra ham

Kaasfondue-variaties
Maak een kaasfondue met 400 gram Emmentaler en 400 Rambol of Chaumes of Pont l`Évêque of Limburgse kaas (de laatste twee zijn heavy!).

Citaat
Wat de mensen beïnvloedt is niet wat Freud gezegd heeft, maar wat ze denken dat Freud gezegd heeft.
Karel van het Reve

En nu naar Groningen!