zondag 10 oktober 2010

Gisteren


kwam er door allerlei haastklusserij niks van die tuna burgers. Vandaag wel. Ben al bezig. Recept en foto's morgen.Zat in dat Groningse 1926 kookboek.

Pagina Bordeaux reizen nu klaar, hier. (alle links hier in een nieuw venster), en begonnen aan pagina Huesca reis, hier.

Had het op die Bordeaux pagina over Lillet, "Het apéritif van Bordeaux", hier.

Zag Hitchcock Collectie, deel 3. Ik schreef geloof ik al dat ik Number 17 erg ouderwets vond. 2e, Sabotage, was al wat moderner, 3e, met Peter Lorre, WO 1, Secret Agent was nóg wat ongedateerder. Maar nog steeds wat gedateerd.Recept
Gedroogde tomaten
Zongedroogd, dat kan hier niet natuurlijk.
Snijd goed rijpe en niet te grote pruim- of Roma-tomaten in de lengte in tweeën.
Leg ze op een rooster boven in de oven met het vel naar beneden, zet die op de laagste stand en laat de deur op een kier (als de deur niet omlaag maar naar opzij klapt het rooster in het midden van de oven plaatsen).
De tomaten zijn goed, uuuuuren later, als ze zowat plat zijn.
Bewaar ze in olijfolie maar pas op met anaerobe bacteriën; roer af en toe door zodat er wat lucht in komt of steriliseer de pot.
Variant
Gebruik partjes vrij rijpe vleestomaat.
Ze worden niet plat maar wel klein en geconcentreerd.
Eet op brood met kaas, of als tapa op een blokje kaas, bestrooid met peper en zout.En nou ff geen parelgort meer.

Las in dat ouwe kookboek. Eiergelei (en Omelet met nierragoût...).
Eiergelei. 4 eieren kloppen met z/p, 1 Dl. runder?bouillon erdoor, in met boter ingesmeerde blikken (pudding)vorm en die au bain Marie, 1,5 uur.
Koud laten worden, storten (even in heet water?), blokjes snijden of figuurtjes steken.
"Gebruik ze als vulling in helderen bouillon (consommé à la royale) of als garneering van châteaubriands, tournedos etc."
Interessant...

Enkele Oei! links.
Nest of zo hier.
VOC kaarten hier. Als je 't kan vinden tenminste.
Thé Tjong Khing hier.
Tijdrekken hier. Stukkie naar beneden. Subsidie wordt gestopt. Ben er een tijdje directeur van geweest. Schoot niet op met die overijdele advocaat Harmonica die er voorzitter van was en die het Algemeen Bestuur andere dingen vertelde dan het Dagelijks Bestuur...Bazadaise koe. Dank JP!
Koe = uit Bazas, hier. Zoals ik ook op die Bordeaux pagina schrijf: foto's zijn onbewerkt, soms in moeilijke omstandigheden gemaakt, nú bewerkt en OK, maar iets anders is ze op dat blog te gaan zetten allemaal... 2.000...

(Wordt vervolgd) (Misschien, want ik moet die visballen nog vormen en bakken, en daarna heb ik Bonnie and Clyde...)

(Ennuhh, nee dus...)