Bresaola met vijgen
Een erg mooie combinatie
Hoeven we verder weinig over te vertellen
Omelet champignons
Maar dan anders
Kleine champignons lang langzaam in boter laten sudderen
In een andere pan wat sjalot en knof langzaam laten sudderen
Alles koelen, champignons halveren of kwarten en mengen met de sjalot
Struif maken zoals voor omelet (room, p/z) en net als voor omelet nauwelijks omroeren en al helemaal niet kloppen
Boter, struif, champignons en niet al te snel laten stollen
Friet met
Maar dan anders
Met tkemali en met Sacebeli
En buiten beeld mayo aangemaakt met Louisiana chipotle hot sauce
Mooi, de afwisseling tussen de twee sauzen, als je niet-pikante tkemali gebruikt: fris zuur naast hot
Brood met pancetta
Lap pizzadeeg iets laten rijzen
De helft goed beleggen met rauwe pancetta
Peper
Dubbel vouwen, randen aandrukken
Bakken op 180°
Erg lekker met een tomaten-dipsausje
Ook erg lekker met in de lengte gespleten merguez
Roomijs van blauwe bessen
Net als met frambozen laatst simpelweg gemaakt van van die potten die ze regelmatig bij Aldi hebben
"op zware siroop"
Afgieten en vocht opvangen
400 gram fruit, 200 cc room, 200 cc vocht
Witte basterdsuiker erdoor roeren tot het goed zoet is
Niet met citroensap werken
Koelen, ijs draaien
(Draait iets langer dan normaal)
Mandarijnenjam
500 gram schoon fruit, dat is ongeveer 10 stuks middelgroot
In partjes, die steeds boven een kommetje waarop een zeef in tweeën snijden, zodat je er geen pitjes in krijgt
Mandarijn, sap uit het kommetje, 150 geleisuiker (van de soort waarvan je 250 gram op 500 suiker moet gebruiken), omroeren
Tijd koel wegzetten, regelmatig omroeten
Prakken met de aardappelstamper, ik bedoel een stamper met zo'n S vormige draad
Langzaam aan de kook
Wat laten doorpruttelen
Stampen met de platte stamper (zo'n plastieken plaat met gaatjes)
In schone potten, wecken