donderdag 20 september 2018

Omeletten (3)



Afghaanse kip



Zie de eerste aflevering van deze serie hier

(Alle links hier openen in een nieuw venster)

Aan het einde van elke aflevering een link naar de volgende



Ik ga verder met de omeletten zoals besproken in de Larousse gastronomique

Als iemand dat boek prefereert boven de Oxford Companion to Food, dan weet je dat je te maken hebt met iemand met culinair verstand

Prefereert iemand de Oxford, dan heb je ongetwijfeld te maken met culinair journalistieke apelullen en apekutten

Soort van volk dat zich door de poseur Van Damp bij de neus liet nemen



Hmmmm!!!!!!!!!!!!


Artisjokken omelet


Reduceer kalfsbraadvocht met boter, als saus

Halve gekookte en in boter gesauteerde harten aan de eieren toevoegen als je ze omroert

Hou een deel van de harten apart voor garnituur
Gebruik ze daarvoor in schijfjes gesneden


Aubergine omelet

Klassiek werk je er gesauteerde aubergine door, óf je garneert ermee
Een van de twee

Bestrooi met peterselie

Serveer met Demi glace of met tomatensaus



Fris-zure kersen op brandewijn
Echte brandewijn ja, geen inmaak brandewijn!
(Gristus...)


Bacon omelet

Sauteer kleine dunne plakjes bacon in boter en houd apart

Sauteer blokjes bacon in boter

Laat wat koelen en werk door de eieren

Serveer met de plakjes



Omelette à la Bercy

Een van mijn favorieten

Gril of sauteer chipolata's, of als je wild wil doen merguez
(Ik sauteer)
Houd warm

Maak een omelet aux fines herbes

Garneer met stukjes worst en met tomatensaus



Pimientos del Padrón
Sommige Jumbo's verkopen ze


Omelette à la bigourdine

Jezus Gristus Maria en Jozef en de ezel ook nog

Omelet met truffel en Foie gras ("in dikke stukken", dus we hebben het over een veel-persoons omelet)

Met Sauce madère ook nog...


Omelette à la bouchère

Ook een van mijn favorieten

Pocheer mergblokjes

Meng door een dikke bijna gestolde kalfsgelei

Bak de omelet, vul met het merg en sla dubbel

Oei oei oei...



Ter compensatie gebakken tofu