zondag 30 september 2018

Tochtje



Inkopen weer eens

Pimentón ahumado: paprikapoeder gerookt
Dus denken al die culinaire wrakken van de Volkskrant dat het altijd gerookt is
En dat het altijd pikant is
Hierboven zie je dat het niet altijd pikant is
En hier bijvoorbeeld dat het niet altijd gerookt is
(Alle links hier openen in een nieuw venster)



Culinaire notities en zo

Van een reisje naar refoland



Belegd broodje van stations-AH (kip pesto) mwah
Belegd broodje van die broodjestent op de stations (zalm) prima


Ede
Enorm veel cafés op het plein bij het station
Hotel de Paasberg, prima en goedkoop



Deze Reine Claudes waren perfect



Even in Barneveld geweest, bij bekenden
Links en rechts wat gedronken, soms behoorlijk prijzig
Tot tweemaal toe borrelhapjes besteld die nooit kwamen
Kaasstengels: een soort dik filodeeg, lekker
Dat filodeeg bladert niet, en daarmee kan je dus bv. ook een banketstaaf maken
Ik bedoel: gewoon filodeeg bladert daarvoor te veel


Altijd weer dat gelul dat als je smaak hebt je geen Chardonnay drinkt maar Sauvignon blanc
Ja, als je zelf goeie wijn inslaat wel ja
Maar zeker niet in een café, want matige Sauvignon is slechter dan matige Chardonnay


Safari
Nooit geproefd
Weer zo'n meidendrankje, net als Passoa
Waterig, weinig alcohol


Kalfsentrecôte
Het Schaap, Barneveld
Prima vlees, maar het lijkt erg weinig op een normale entrecôte en mist daardoor wat
Ik was vergeten dat ik dat ooit eerder al registreerde
Dit moet je veel meer kort aanbraden en dan pocheren of zo
Ik kreeg er béarnaise bij, dat hoort veel meer bij bief en ribeye (ook kalfs) en gegrild spul
Je moet er saus bij eten zoals je bij een medaillon eet of bij zalm
Beurre blanc!



Stroopwafel lolly
"Met echt stukjes erin"


De amuse was dit met dat en zus en zo en dinges
Niet te vreten dus


Geen enkele reforok gezien
Dat was vroeger wel anders
Vreemd, op woensdag aan het eind van de middag blijven alle winkels gewoon open
In Kampen (ook geen reforokken) is dat wel anders: catechisatie!


Broodje Filet américain
Hoe kan je het toch lekker vinden, een hele partij eierschijfjes daarop...


Kampen
Enorm veel types met werkelijk enorme hangbuiken


Mooie droge witte Valencia wijn
Moet ik meer doen



Krakauer worst


At in Kampen in een uitstekend Indiaas restaurant, Swagat
Rustig, sereen, goed
Wel veel portretten van de klysmafiel Gandhi
"Garnalen madras (vrij pikant)"
Daar heb je het weer
In Venlo, bij Sittar, is "vrij pikant" iets pikant, in Assen (New Delhi) vrij pikant, en hier echt pikant
Maar lekker hoor


Wat zijn Bombay potatoes?
Ff opzoeken
Zie hier
O! Dat is een van de dingen die ik enorm lekker vindt, aardappelen met kerrie

 
Wat is Keema naan? Naan dat weet ik wel
Ff opzoeken
Zie hier
O ja, dat at ik bij Sittar


O ja, en wat zijn Kamper uien?
Zie hier



Tía Maria is lekkerder
Fijner, subtieler