En zelfs geen rijst of pasta of bonen!
Sloveense pizza
Met extra belegen Beemster en niet te hete pekelpepers
Pepers kop kont en uitlekken
Opensnijden en zaadjes en zaadlijsten eruit
Door olijfolie halen
Olijfolie, ui, knof, peterselie...
Koel
Oven heet met lavasteen erin
Pizzadeeg maken (of gebruik een lap Flammkuchendeeg van AH)
Het deeg uitrollen (goed pizzadeeg verwerk je zowat meteen altijd, want anders gaat het plakken) en vormen, zie boven
Op het middenvak de ui etc
Extra belegen grof geraspte Beemster
De pepers
Oven
Pita
Met pekelvlees en geroosterde paprika
Olijfolie, redelijk dikke knofschijfjes heel langzaam uitbakken
Ui erbij, vuur hoger
Pita in de oven
Bak uitgelekte geroosterde paprika (Aldi!) in olijfolie op niet te hoog vuur
Bak er twee keer opgevouwen plakken pekelvlees naast
Serveer met wat van die gepekelde pepers erbij, en pita
Konjak
Met Dried soya cake en spekbonen
Konjak: een soort tot klosjes opgewonden pasta van het meel van de knollen van deze plant hier (alle links hier openen in een nieuw venster)
Misschien zou dit gerecht dus bij pasta moeten staan
Zie de foto hieronder
Dried soya cake, ook wel Dried bean curd, zie hier
Dat is dus wat anders dan Japanse gedroogde soja (Koya dofu); het is meer geperst dan gedroogd, en het is ook gemarineerd, met vijfkruidenpoeder, rijstwijn en sojasaus
Spekbonen kop kont stukjes, koud water
Afgieten na een half uur en wat drooghusselen
Sauteren in pindaolie
Uit de pan
Dat soja spul kleinsnijden en sauteren
Uit de pan
Pindaolie, ui, knof, rawit...
Rijstwijn, bonen, kippenbouillon, garen
Kokend water over de konjak
In een vergiet
Bij de bonen, met dat sojaspul
Pasteitjes
Met escargots en venkel
Blik escargots lekken
Sauteren in boter
Uit de pan
Klein snijden
Venkel goed klein snijden
Sauteren in boter
Kort garen in kippenbouillon
Uit de pan
Flink zoete boter
Sjalot, knof, peterselie, grove witte peper...
Bloem...
Versauzen met de kippenbouillon en witte wijn...
Proef op zout na er wat Worcestershire door gewerkt te hebben
Escargots en venkel erdoor en ff warmen
Pasteitjes vullen en in de oven
Bladerdeeg
Met artisjokharten, oude Goudse, en Beurre blanc
Het idee was het hele procedé van gefrituurde gepaneerde kaasflapjes ("Kaassoufflé's", wat het natuurlijk niet zijn want er wordt niks gesouffleerd) te vereenvoudigen tot een ovenschotel, en dat is wonderwaarlijk wel gelukt
Je kan koken (en ook nadenken ja) of je kan het niet
Olijfolie, sjalot, peterselie, grof gemalen witte peper...
Net ontdooide bladerdeegplakjes (twee pp) bebloemen en ietsje uitrollen
Dat uitrollen moet je altijd doen, want dan rijzen ze beter
Een aluminiumfolie bakje maken waar die bladerdeegplakjes in passen, een onder een boven naast mekaar
Plakjes erin, uienspul erin, plakken kaas erop, randen van het deeg bevochtigen, plakjes bladerdeeg erop, randen aandrukken
Koel wegzetten
Artisjokharten stomen
Geklopt ei over de plakjes deeg en flink grof paneermeel
Oven
Beurre blanc maken
Sjalot, laurier, witte wijn, Noilly Prat...
Inkoken tot de helft
Zeven
Room en inkoken tot de helft
"Monteren" zoals dat in het Nederlandse gebrekkige Keukenfrans heet (met koude boter opkloppen dus)
Proeven op p/z