zaterdag 20 december 2014

Sterren-kerstmenu's



Erwtensoep
Ter compensatie

Voor acht personen twee varkenspoten
(Voor de gelei, want vlees zit er nauwelijks aan)


Wie kreeg een ster en zo


Een ster eerst


FG Food Labs

Wat een shit-naam
Wat een shit inrichting, zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Wat een ge-hype allemaal...

Kerstmenu wordt niet nader omschreven



Vier staartstukken

Ratatouille Food and Wine

Zie hier

Kerstmenu

bonbon van topinamboer
textuur van knolselderij
schuim van bospeen
sneeuw van hazelnoot
gepoft op de green egg
kroepoek van basmatirijst

Flikker op...



Vier oren


Wiesen Restaurant

Zie hier

Kerstmenu

rolmopsje van rode tonijn
mootje grietbot
licht aangeschroeide coquille
zalf van vergeten groentjes


Grietbot is gelul
Dat heet turbotin

(Koop nooit turbotin double, tweezijdig zwart. Smakeloos!)



Kook het vlees heel lang en heel zachtjes
Blijven afschuimen zo lang als nodig


Restaurant Sinne

Zie hier

Kerstmenu

gerookte mayonaise
pastinaak
piccallillygel
een 63 graden eidooier
Black Angus van de Green Egg BBQ

kingboleet
aardpeer
jus met gerookte sjalotten

epoisse [sic] met tarte tatin

Kingboleet is gelul
Dat heet konings-oesterzwam of beter kruisdistel-oesterzwam
Wel lekker trouwens



Afkoelen
Vet afscheppen (zie onder)
Vlees afpulken en in de bouillon

Poot: weinig vlees
Oren: buitenste vel gebruiken; het binnenste is voor het grootste deel opgelost
Staartstukken: vlees er af pulken


Sazanka Teppanyaki

Zie hier

Kerstmenu

Kijk, dat bedoel ik:
kwartel
kreeft
eend
iberico
hert
eendelever
wagyu




Twee sterren

De Lindehof

Zie hier

Geen kerstmenu aangegeven, maar zie de kaart hier
Dat bedoel ik, maar ja, Zuid-Nederland... Daar kunnen ze koken én proeven...


't Nonnetje

Zie hier

Kerstmenu

hertenrug met zolderspek
eendenbout met ui-bereidingen
smaken uit het bos
slakjes
jus van jeneverbes
chocolade met wortel

Laat maar...



Twee pakken groene erwten weken
Koken met zout, peperbolletjes, laurier, iets foelie, iets kruidnagel, flink selderijblad (niet van de knol!)
En een selderijknol en een flinke prei en een flinke ui en flink knof (stiekem)


Librije's Zusje (Amsterdam)

Zie hier

Dat bespraken we al want die Broekbaard was er geweest en die vond het goed dus dat kan niks wezen

Snertsorbet met rookworstparels en kletskop van kippenhuid

Godgod wat moet je een zakkewasser zijn om daar serieus in de krant over te gaan schrijven...



Erwten bijna gaar: helft er uit, rest pureren, helft terug en goed gaar koken
Vlees en (ondertussen) gelei erbij
Roerend warmen en proeven op p/z cq Worcestershire/Tabasco

Smerig lekker was het, met grove Veluwse rookworst erin
Een meisje van zes at er zich het schompes aan...