Erwtensoep
Ter compensatie
Voor acht personen twee varkenspoten
(Voor de gelei, want vlees zit er nauwelijks aan)
Wie kreeg een ster en zo
Een ster eerst
FG Food Labs
Wat een shit-naam
Wat een shit inrichting, zie hier (alle links hier in een nieuw venster)
Wat een ge-hype allemaal...
Kerstmenu wordt niet nader omschreven
Vier staartstukken
Ratatouille Food and Wine
Zie hier
Kerstmenu
bonbon van topinamboer
textuur van knolselderij
schuim van bospeen
sneeuw van hazelnoot
gepoft op de green egg
kroepoek van basmatirijst
Flikker op...
Vier oren
Wiesen Restaurant
Zie hier
Kerstmenu
rolmopsje van rode tonijn
mootje grietbot
licht aangeschroeide coquille
zalf van vergeten groentjes
Grietbot is gelul
Dat heet turbotin
(Koop nooit turbotin double, tweezijdig zwart. Smakeloos!)
Kook het vlees heel lang en heel zachtjes
Blijven afschuimen zo lang als nodig
Blijven afschuimen zo lang als nodig
Restaurant Sinne
Zie hier
Kerstmenu
gerookte mayonaise
pastinaak
piccallillygel
een 63 graden eidooier
Black Angus van de Green Egg BBQ
kingboleet
aardpeer
jus met gerookte sjalotten
epoisse [sic] met tarte tatin
Kingboleet is gelul
Dat heet konings-oesterzwam of beter kruisdistel-oesterzwam
Wel lekker trouwens
Afkoelen
Vet afscheppen (zie onder)
Vlees afpulken en in de bouillon
Poot: weinig vlees
Oren: buitenste vel gebruiken; het binnenste is voor het grootste deel opgelost
Staartstukken: vlees er af pulken
Poot: weinig vlees
Oren: buitenste vel gebruiken; het binnenste is voor het grootste deel opgelost
Staartstukken: vlees er af pulken
Sazanka Teppanyaki
Zie hier
Kerstmenu
Kijk, dat bedoel ik:
kwartel
kreeft
eend
iberico
hert
eendelever
wagyu
Twee sterren
De Lindehof
Zie hier
Geen kerstmenu aangegeven, maar zie de kaart hier
Dat bedoel ik, maar ja, Zuid-Nederland... Daar kunnen ze koken én proeven...
't Nonnetje
Zie hier
Kerstmenu
hertenrug met zolderspek
eendenbout met ui-bereidingen
smaken uit het bos
slakjes
jus van jeneverbes
chocolade met wortel
Laat maar...
Twee pakken groene erwten weken
Koken met zout, peperbolletjes, laurier, iets foelie, iets kruidnagel, flink selderijblad (niet van de knol!)
En een selderijknol en een flinke prei en een flinke ui en flink knof (stiekem)
Librije's Zusje (Amsterdam)
Zie hier
Dat bespraken we al want die Broekbaard was er geweest en die vond het goed dus dat kan niks wezen
Snertsorbet met rookworstparels en kletskop van kippenhuid
Godgod wat moet je een zakkewasser zijn om daar serieus in de krant over te gaan schrijven...
Erwten bijna gaar: helft er uit, rest pureren, helft terug en goed gaar koken
Vlees en (ondertussen) gelei erbij
Roerend warmen en proeven op p/z cq Worcestershire/Tabasco
Smerig lekker was het, met grove Veluwse rookworst erin
Een meisje van zes at er zich het schompes aan...